NOVA RJEŠENJA

Intel na MWC-u agresivno u mobilni svijet

03.03.2015 u 10:57

Bionic
Reading

Intel priopćava kako je Brian Krzanich, generalni direktor tvrtke Intel Corporation, predstavio niz mobilnih platformi - uključujući novi ekonomični sustav na čipu (SoC) za telefone, fablet i tablet-uređaje, globalno LTE rješenje, inovativna okruženja za osobno računalstvo te niz partnerstava koja će uroditi novim modelima mobilnih uređaja i mrežne infrastrukture

Intel nudi tehnologije koje obuhvaćaju procesore, programsku opremu i sigurnosne proizvode, što ga, po Krzanichevim riječima, čini jednom od rijetkih tvrtki koje mogu ponuditi sveobuhvatna rješenja – za uređaje, mrežu i oblak.

Novopredstavljeni proizvodi obuhvaćaju seriju procesora Intel Atom x3, Intelovo prvo integrirano komunikacijsko SoC rješenje za brzorastuća tržišta ekonomičnih i osnovnih modela uređaja te peteronačinsko rješenje Intel XMM 7360 LTE Advanced, koje je namijenjeno modelima visokih performansi i nudi mrežnu pokrivenost u cijelom svijetu.

Krzanich je istaknuo i suradnju s tvrtkama Alcatel-Lucent, Ericsson i Huawei, usmjerenu na hvatanje u koštac s potražnjom za novim uslugama u području telekomunikacija, tehnologija u oblaku i podatkovnih centara, poboljšanje mrežne učinkovitosti te ubrzanje prelaska informatičke industrije na programski definiranu infrastrukturu.


Krzanich je ponovio i da će korisnici modela Samsung Galaxy S6 i S6 Edge na raspolaganju imati najnoviju tehnologiju McAfee VirusScan Mobile za zaštitu od zlonamjernih programa, koja će biti ugrađena i aktivirana na njihovim uređajima.

'Evolucija mobilnog okruženja i razvoj pametnih, povezanih uređaja doveli su do povećane potražnje za mogućnošću povezivanja i zaštitom podataka na tim uređajima u stvarnom vremenu', izjavio je Krzanich. 'Svi ti čimbenici pokretačka su snaga preobrazbe mreže kako bi se ubrzala ponuda novih, sigurnih i zaštićenih okruženja, usluga i mogućnosti za osobno računalstvo. Intel je jedna od rijetkih tvrtki na svijetu koja može ponuditi sveobuhvatna rješenja u čitavom spektru mobilnosti.'

Mobilni komunikacijski proizvodi
Intel je predstavio seriju procesora Intel Atom x3 (starog kodnog naziva 'SoFIA'), svoju prvu integriranu komunikacijsku platformu za osnovne i ekonomične modele tablet i fablet-uređaja te pametnih telefona. Taj integrirani komunikacijski SoC spoj je 64-bitnih višejezgrenih procesora Intel Atom te podrške za 3G ili 4G LTE povezivanje, a u jedinstvenom sistemskom čipsetu objedinjuje aplikacijski procesor, procesor za slikovni senzor, grafiku, zvuk, mogućnost povezivanja i komponente za upravljanje napajanjem.

Takva integracija proizvođačima uređaja omogućuje da ponude tablet i fablet-uređaje te pametne telefone s potpunim skupom značajki po pristupačnim cijenama i tako ispune potražnju u brzorastućim tržišnim sektorima osnovnih i ekonomičnih modela.

Nova okruženja u pametnijim i sigurnijim uređajima
Uz strojne i programske proizvode kao što su, na primjer, tehnologija dubinskih senzora Intel RealSense, tehnologija bežičnog punjenja i tehnologija True Key, koju nudi Intel Security, Intel nastavlja nuditi nova okruženja koja pružaju prirodnije, intuitivnije i imerzivnije oblike interakcije ljudi i tehnologije. Nakon uspjeha najtanjeg tablet-uređaja na svijetu, modela Dell Venue 8, Krzanich je pretpremijerno predstavio tablet-uređaj Dell Venue 10 s odvojivom tipkovnicom i tehnologijom Intel RealSense Snapshot. Tablet-uređaj namijenjen je privatnim i poslovnim korisnicima, a na tržištu bi se trebao naći vrlo skoro.

Preobrazba mreže – nove usluge, bolje mogućnosti povezivanja i brži prijenos podataka
Krzanich je objasnio Intelovu suradnju s predvodnicima u informatičkoj industriji u cilju preobrazbe mrežne infrastrukture standardiziranom strojnom i programskom opremom te njegov doprinos prelasku informatičke industrije na fleksibilnu i agilnu programski definiranu infrastrukturu.

Time se davateljima telekomunikacijskih usluga i usluga u oblaku omogućuje poboljšanje mrežne učinkovitosti te brža isporuka novih usluga i mogućnosti privatnim i poslovnim korisnicima.