REDIZAJN NA VIDIKU

Instagram je napokon odlučio napraviti nešto oko početne stranice na računalima, evo što su smislili

10.11.2022 u 08:06

Bionic
Reading

Poznata Metina društvena mreža poduzima korake kako bi putam službene stranice iskoristila pun potencijal sučelja u pregledniku

Ako ste ikad pokrenuli Instagram na računalu, vjerojatno znate da izgleda kao povećana kopija mobilne web stranice. Kompanija sad uvodi osvježen dizajn koji koristi sve prednosti velikih ekrana. TechCrunch izvještava da je Instagramov šef Adam Mosseri u objavi je najavio značajku koja će profesionalcima omogućiti zakazivanje objava, uz najavu novog dizajn instagramove internetske stranice.

Nov dizajn za web prebacuje izbornike i ikone poput Homea, pretrage, poruka i notifikacija na bočni panel. Štoviše, stranica za istraživanje i pretragu prikazuje raspored koji se širi na cijeli monitor. Konačno, nov bočni izbornik se širi i smanjuje zavisno o ekranu koji koristite.

U staroj verziji, nakon što otvorite profil, opcije poput objava, vodiča, Reelsa i oznaka nalazili su se na vrhu izbornika, što znači da ste, ako ste se htjeli prebaciti na novu karticu, morali skrolati na sam vrh stranice. Nov dizajn to rješava tako da izbornik prebacuje na bočnu stranu. Ovaj redizajn koji plako dolazi svim korisnicima olakšat će korištenje Instagrama na velikim monitorima tijekom prebacivanja među različitim karticama.

Nažalost, ako ste čekali Instagram aplikaciju za iPad, to nećete vidjeti tako skoro. Mosseri je naglasio da aplikacija za iPad 'nije dovoljno velika' da postane prioritetom za skorašnji razvoj.