U LONDONU

Infobipovom timu za odnose s developerima dvije globalne nagrade

12.09.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Infobipov tim za odnose s developerima osvojio je dvije prestižne nagrade na ceremoniji 'DevRel Awards' održanoj prošlog tjedna u sklopu DevRelCon 2023 konferencije u Londonu. Ovo postignuće potvrđuje snagu Infobipovih inicijativa u području građenja odnosa s developerskim zajednicama na globalnoj razini, navode iz tvrtke

Prva nagrada, osvojena u kategoriji 'najbolji regionalni DevRel program', nagrađuje Infobipov program Meetupova za developere u Africi, poznat kao Infobip Connect. Ovi meetupovi su stekli vrlo veliku popularnost među lokalnim developerskim i startup zajednicama. U međuvremenu, 'Infobip Connect' proširio je svoj domet daleko izvan Afrike, pa je tako Infobipov tim za odnose sa developerima nedavno održao meetupove u europskim gradovima kao što su Amsterdam, Berlin i London, te u Miamiju.

'Na nizu dosadašnjih meetupova koje smo organizirali krajem prošle i tijekom ove godine okupili smo preko 1.200 developera i niz startupa te smo im približili Infobip, naša rješenja i proizvode, a sve kako bi im pomogli i unaprijedili njihovom poslovanju. Drago nam je da je inicijativa prepoznata i dodatni je to motiv za nastavak širenja 'Infobip Connect' meetupova', poručio je Marijan Čipčić, voditelj Infobip Connect programa.

Druga pobjeda, ostvarena u kategoriji "Najbolji ukupni DevRel program", predstavlja snažnu potvrdu Infobipovih globalnih napora u DevRel-u. Činjenica da je Infobip osvojio čak dvije ovogodišnje DevRel nagrade, te da su u konkurenciji nominiranih bili i globalni tehnološki giganati poput tvrtki AWS, GitHub, Salesforce, itd., potvrđuje da je Infobip postao važan čimbenik globalne DevRel elite.

'Infobipov dvostruki trijumf u ovim prestižnim kategorijama podcrtava naš neumoljivu predanost jačanju developera i developerskih zajednica globalno', rekao je Nikola Pavešić, direktor za odnose s developerima i startupe u Infobipu.

U protekloj godini Infobipova konferencija Shift, osim što je održala svoju prvu uspješnu konferenciju u Miamiju, objavila je i ShiftMag, online časopis prilagođen interesima developera.

Shift konferencija se bliži

Nakon trijumfalnog nastupa u Miamiju ranije ove godine, Infobip Shift konferencija se vraća u Zadar 18. i 19. rujna ove godine, a očekuje se oko 5000 posjetitelja.

'Ovogodišnje izdanje spremno je da potvrdi zašto se Infobip Shift smatra vodećom europskom konferencijom za developere, podcrtavajući njegovu reputaciju kao neizostavne manifestacije za profesionalce u industriji. Uz raznovrstan program ispunjen uzbudljivim radionicama i poučnim predavanjima, uz obilje mogućnosti za networking i povezivanje s briljantnim umovima na jednom mjestu, uvjeren sam da će ovo izdanje biti još jedan nezaboravan događaj', zaključio je Pavešić.