SREDINOM RUJNA

Indiegogo dolazi na Zagreb Crowdfunding Convention

08.09.2015 u 18:32

Bionic
Reading

Prva hrvatska konferencija o crowdfundingu u Hrvatsku će dovesti predstavnice Indiegogoa, jedne od najpopularnijh svjetskih platformi za zajedničko financiranje. Sudjelovanje je potvrdio i Hrvoje Prpić

Liz Wald, potpredsjednica Indiegoga i Anastasia Emmanuel, direktorica Indiegoga za Europu, u Zagrebu će razmijeniti iskustva i znanja o pripremi crowdfunding kampanja i razgovarati o rješavanju prepreka za daljnji razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj.

Predstavnice Indiegoga u Zagrebu će boraviti 17. i 18. rujna.

Sudjelovanje na 'Zagreb Crowdfunding Convention' potvrdio je i Hrvoje Prpić, koji će predstaviti svoje iskustvo u vođenju trenutno najuspješnije domaće crowdfunding kampanje, u kojoj je za projekt Trillenium prikupljeno više od dva milijuna kuna.


Ostali sudionici su Marija G. Perulero, (Goteo.org), Irene Tordera (European Crowdfunding Network), Roberto Esposito (DeRev), Karsten Wenzlaff (German Crowdfunding Network), Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke, Oleg Maštruko (projekti 'Bez ljudi' i 'Marco Polo - Hrvatska do Pamira') i drugi.

Također, na konvenciji će se predstaviti pokretači uspješnih hrvatskih crowdfunding kampanja: Baggizmo (Ladislav i Izvorka Jurić), Vaults (Hrvoje Kordić) i Goulash Disko (Yves Taquet), kao i projektni timovi Crowdfunding Academy koji od svibnja ove godine rade na pripremi svojih kampanja.

Program konvencije će obuhvatiti teme vezane uz equity crowdfunding, pravne aspekte, kao i mogućnosti crowdfundinga za financiranje startupa, dok će na besplatnim radionicama u sklopu konvencije polaznici imati priliku naučiti osnove pripreme i provedbe crowdfunding kampanje.

'Zagreb Crowdfunding Convention' bit će održan 17. i 18. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, uz prijavu preko sustava Entrio

Više o rasporedu i sadržaju konvencije:Zagreb Crowdfunding Convention