MICROSOFT I PODRAVKA

Idući tjedan kreće Business Hackaton

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 24.06.2016 09:03
  • Objavljeno 24.06.2016 u 09:03
programer računalo programiranje

programer računalo programiranje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

'Business Hackathon' nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema

U ponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u prostorijama Podravke u Koprivnici bit će održan prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska tijekom kojeg će informatički stručnjaci imati zadatak u 48 sati bez prekida razviti inovativan sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravkinih jela iz segmeta Food Solution, uz predikciju kategorije jela u određenom vremenskom razdoblju.

Business Hackathon nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema.


Inovativnost sustava za naručivanje Podravkinih jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

U hackthonu će sudjelovati tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta kojima će se pridružiti i programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će i radionice IT Bits za timove te kulinarski šou Podravkinih promotora kulinarstva.

Podravkin projekt Food Solution bavi se proizvodnjom gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. Partner projekta je turistička kompanija Maistra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!