UHVAĆEN KONTROLER

I Amazon sprema vlastitu konzolu

17.03.2014 u 06:38

Bionic
Reading

Već neko vrijeme internetom kruže glasine kako Amazon pored vlastite linije tablet računala na Androidu sprema i igraću konzolu. Ili nekakav uređaj u kategoriji kućne zabave - ne zna se

Ono što se zna jest da je putem regulacijskih agencija prvi put uhvaćen 'kontroler', koji po svoj prilici osim za igranje na umu ima i kontrolu reprodukcije multimedijalnog sadržaja. Uređaj koji bi trebao doći s ovim bežičnim (Bluetooth) kontrolerom bi bio svojevrsna konkurencija za Roku i Apple TV, a možda u nekom smislu i za dvojcem Xbox-Playstation.

Kontroler pomalo čudnog i nes(p)retnog dizajna sadrži niz dugmića za upravljanje sadržajem, od kojih oni za igranje liče s 'pravih' konzola.


Na ovom gamepadu se nalaze i tri zasebna dugmića poznata svim vlasnicima Android uređaja, baš kao i simbol koji liči na Amazon Game Circle logo. Kompanija bi navodno konzolu (ili uređaj za kućnu zabavu kojoj je ovaj kontroler dio) trebala otkriti krajem ovog mjeseca ili početkom travnja. U nastavku pogledajte još jednu sliku, a više informacija je moguće pronaći ovdje (.pdf format).