PRIJAVITE SE

Hub385 priprema hackaton od milijun kuna!

24.05.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Dio događanja 'Brave New World', koje će u Hubu385 biti održano od 4. do 12. lipnja, bit će dvodnevni hackaton. Pobjedniku će biti osigurano ulaganje vrijedno milijun kuna

Nedugo nakon što je slično događanje održano u Osijeku (Mini Maker Faire, 14. svibnja), i u glavnom gradu ćemo imati prilike vidjeti sajam-konferenciju na kojoj će biti predstavljene tehnologije i dostignuća uradi-sam svijeta u digitalnom dobu.

CityOS Brave New World Makers Unitedod 4. do 12. lipnja u prostorijama Huba385 u zagrebačkoj Petračićevoj ulici ponudit će predavanja i radionice tematski vezane uz 3D printanje, internet stvari, pametne gradove, robotiku, Arduino, hidroponiku, izradu aplikacija i igara, dronove i druge sadržaje, namijenjene djeci i odraslima.


O glavnoj zvijezdi, Eastonu LaChapelleu, već smo pisali. Iz programa u kojem možete sudjelovati besplatno ćemo još izdvojiti radionice lego robotike, osnovnih tehnika lemljenja (koje će podučavati ekipa iz Rimac Automobila), školu upravljanja bespilotnim letjelicama, 3D modeliranja (koje će držati Filip Kovačić Popov iz projekta Smart Lumies)...

Radionice su osmišljene tako da je u njima moguće sudjelovati i bez prethodnog znanja, a da po njihovom završetku imate gotovu aplikaciju ili proizvod. Svi zainteresirani dobit će priliku u dvorištu Huba385 predstaviti svojih uradaka i dostignuća nastalih u kućnoj radinosti.

No, Brave New World - inače dio događanja European Maker Week - ponudit će hackaton kakav još nismo imali prilike vidjeti u Hrvatskoj. Timovi će tijekom 48 sati razvijati aplikacije rješenja namijenjena gradu Zagrebu, a pobjedniku će biti osigurano ulaganje vrijedno milijun kuna (oko 130 tisuća eura). Kako je rekao voditelj Huba385 Luka Sučić, pregovori s investitorima su u tijeku, pa nije isključeno da konačni iznos bude i veći.