pet strateških tema

Hrvatski Telekom poziva: Uključite se u 'Women's STEM Award 2019' i osvojite 3000 eura

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 06.02.2019 12:41
  • Objavljeno 06.02.2019 u 11:33
HT prednjači po zastupljenosti žena u menadžerskoj strukturi: u svom timu ima 46% žena

HT prednjači po zastupljenosti žena u menadžerskoj strukturi: u svom timu ima 46% žena

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Hrvatski Telekom i ove godine poziva studentice ili diplomantice STEM fakulteta diljem Hrvatske da sudjeluju u međunarodnom programu Deutsche Telekoma koji se provodi šestu godinu zaredom i potiče mlade žene da se odluče za karijeru području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike

Riječ je o međunarodnom natječaju koji odabire najbolji diplomski ili magistarski rad studentica završnih godina STEM fakulteta diljem svijeta, ili onih koje su nedavno diplomirale.

Najbolji završni rad, prema procjeni stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz Deutsche Telekoma, predstavnika akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka iz STEM područja, nagrađuje se s 3000 eura, a najbolji i najinovativniji rad iz svake od tema natječaja nagrađuje se sa 500 eura.

Prijavite jednu od pet strateških tema

Strateške teme pomno se biraju svake godine kako bi pratile najnovije tehnološke trendove iz STEM područja, a ove godine to su: 'Cloud', 'Internet of Things', 'Artificial Intelligence', 'Cyber Security' i 'Network of the Future'. Diplomski ili magistarski radovi moraju biti na engleskom ili njemačkom jeziku, a prijave se skupljaju do 17. ožujka 2019.

Nagrade pobjednicima, u ukupnom iznosu 5500 eura, bit će uručene u lipnju 2019. na svečanosti u Bonnu. Sve informacije o programu 'Women's STEM Award' možete pronaći na: https://challenge.telekom.com/en/challenges/women-stem-award-2019.

'Hrvatski Telekom glavni je promicatelj STEM-a u Hrvatskoj te ima aktivnu ulogu u društvu u promicanju ženskog leadershipa, posebice u STEM području. Početak karijere u STEM zanimanjima mladim stručnjakinjama otvara mnogo prilika za razvoj i karijerni napredak jer su STEM znanja i vještine pokretač napretka digitalne ekonomije, dijela ekonomije koji raste do sedam puta brže od klasične', kaže Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma, objašnjavajući kako međunarodni programi poput 'Woman STEM Awarda' mladim stručnjakinjama osiguravaju izvrsnu početnu poziciju za STEM karijeru.

Vlastitim primjerom potiče se veća participacija žena

S visokim udjelom žena od čak 46 posto u svojem menadžerskom timu, Hrvatski Telekom je jedna od vodećih hrvatskih, ali i europskih telekomunikacijskih kompanija po zastupljenosti žena u menadžerskoj strukturi. Na taj način HT vlastitim primjerom potiče veću participaciju žena na mjestima dobro plaćenih stručnjaka te njihov karijerni razvoj prema menadžerskim pozicijama.

tehno trendovi

Želite zadržati posao ili pronaći novi? Ovo su znanja koja će vam trebati

Pogledaj galeriju
7

Jedan od ključnih faktora privlačenja i zadržavanja žena menadžera, te žena općenito, posebice u dinamičnoj telekomunikacijskoj industriji, svakako je ravnoteža privatnog i poslovnog života, kojoj se u HT-u, kao MAMFORCE kompaniji, posvećuje posebna pozornost i koja je ugrađena u temeljne vrijednosti korporativne kulture Hrvatskog Telekoma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!