BRAVO!

Hrvatski student treći na Ciscovom europskom natjecanju

15.07.2016 u 08:34

Bionic
Reading

Antun Nemanić, student računarstva na Visokom učilištu Algebra, osvojio je treće mjesto na natjecanju NetRiders kojeg svake godine organizira korporacija Cisco, a na kojemu se natječu najbolji mladi stručnjaci za računalne mreže

Studenti Visokog učilišta Algebra na ovom međunarodnom natjecanju redovito sudjeluju već više godina, no ovo je dosad najbolji plasman nekog hrvatskog natjecatelja.

Cisco NetRiders je natjecanje za koje se, zbog opširnosti i dubine znanja koje se ispituje, nemoguće ciljano pripremiti u kratkom periodu. Sada završavam treću godinu preddiplomskog studija, a na ovom natjecanju sam upotrebljavao znanja stečena od prve godine studija do treće i svih pet mrežnih kolegija kroz studijske godine.

Što se tiče vremena, mogu slobodno reći da je bilo potrebno tri godine za kvalitetnu pripremu', rekao je Nemanić.


Nemaniću je, osim mentora Silvija Papića – voditelja katedre za računalne mreže na Visokom učilištu Algebra – pomogao i stariji kolega, također student Matej Maček, koji je prošle godine na istom natjecanju osvojio deveto mjesto. Maček je ovih dana dobio poziv i za intervju za Ciscov inkubator za inženjere.

Natjecanje Cisco NetRiders sastoji se od tri kruga. Prva dva su rješavanja pitanja i postavljenih zadataka, a najboljih 20 ulaze u finale. Finale uz pitanja uključuje i videokonferencijski poziv s tročlanim žirijem u kojem je potrebno održati prezentaciju o pristupu rješavanju zadatka koji svaki natjecatelj dobije 24 sata prije prezentacije, što je kratak rok za pripremu. 'To je najteži zadatak na natjecanju', naglašava Nemanić.