PREMIJERA PRIJE PREMIJERE

HP predstavio sve-u-jednom računala s Windowsima 8

10.09.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Čak četiri predstavljena sve-u-jednom uređaja nude također i zaslone osjetljive na dodir, tehnologiju NFC i još toga

HP-ov Spectre One, Envy 23, Envy 20 TouchSmart i Pavilion 20 bi se svi trebali pojaviti na tržištu tijekom ove jeseni. Nude, između ostalog, zaslone osjetljive na više dodira odjednom i tehnologiju NFC. 

Spectre One je namijenjen onima koji traže jača i luksuznija računala (i spremni su za to više platiti). Nudi zaslon dijagonale 23,6 inča (59,9 centimetara) visoke razlučivosti koji nije osjetljiv na dodir i dolazi s bežičnim trackpadom, pa ćete moći koristiti Windows 8 uz pomoć touch pada.

Iako je taj operativni sustav dizajniran za rad sa zaslonima osjetljivima na dodir, iz Microsofta poručuju da će funkcionirati i s uređajima koji ih nemaju, piše All Things D

Envy 23 TouchSmart najtanji je HP-ov sve-u-jednom uređaj - samo 0,45 inča (1,1 centimetar). U taj su promjer ipak stala po dva ulaza za USB 2.0 i 3.0 te za HDMI.

Imate li pametni telefon s NFC-om, moći ćete se logirati u svoje računalo, pa prebacivati fotografije, kontakte i ostali sadržaj s mobitela. Kako? Jednostavno - bit će dovoljno kucnuti telefonom po računalu. 

U računalo su ugrađeni procesori iz Intelove najnovije serije, a može ih se nadograditi s do dva terabajta memorije te čvrstim diskovim SSD, za brže podizanje sustava.

Spectre One trebao bi biti dostupan tijekom studenog, s početnom cijenom od 1299 dolara (oko 7400 kuna).

Envy 23 i Envy 20 Touchsmart stižu sa zaslonima dijagonale 23 i 20 inča (58,4 i 50,8 centimetara) osjetljivima na dodir, Intelovim procesorima treće generacije i mogućnošću ugrađivanja do tri terabajta memorije te čvrstih diskova SSD.

Cijena za Envy 23 Touchsmart kreće od 999 dolara (oko 5700 kuna), a za Envy 20 - 799 dolara (oko 4500 kuna). Oba bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom listopada.

Tražite li jednostavniji i jeftiniji model, HP nudi Pavilion 20, s 20-inčnim zaslonom koji nije osjetljiv na dodir, do dva terabajta memorije i izbor između Intelovih i AMD-ovih procesora, po cijeni od 499 dolara (oko 2900 kuna). Također se očekuje tijekom listopada.

Nije još objavljeno kad računala možemo očekivati na hrvatskom tržištu, ali vjerujemo da će se pojaviti prije blagdanske sezone.