NOVOSTI IZ HEWLETT PACKARDA

HP-ovi prijenosnici dobivaju nova imena

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 29.04.2009 11:18
  • Objavljeno 29.04.2009 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

HP je na konferenciji za novinstvo predstavio novosti u svojoj ponudi prijenosnika, pisača i radnih stanica

Predstavnici HP-a Hrvatska predstavili su novinarima novosti uhardverskoj ponudi. Najveća novost jest preimenovanje prijenosnika dabi se korisnik lakše mogao snaći u njihovoj bogatoj ponudi. Prijenosnaračunala najnižeg segmenta će se odsada nazivati Compaq. Nekadašnjeserije 'b' (business - poslovni) i 's' (standard) postale su HPProBook, a najjača prijenosna računala iz serija 'p' i 'w' su postalaHP EliteBook. Numeričke oznake budućih prijenosnika serije ProBookpočinjat će sa 4 (serija 's') i sa 6 (serija 'b'). Modeli Compaq iEliteBook će zadržati prvu znamenku svojih numeričkih oznaka.

Osim promjena imena, HP je odlučio u svoje prijenosnike ugrađivatimonitore omjera slike 16:9, pa će 15-inčni ekrani porasti sa 15,4 inčana 15,6 inča, a 17-inčni na 17,3 inča. Njihove razlučivosti će biti1366 x 768 piksela i 1600 x 900 piksela. Serija ProBook bi trebaladobiti i redizajnirane tipkovnice, koje će više sličiti onima nastolnim računalima tj. imat će numeričku tipkovnicu s desne strane.

U seriji ProBook HP će prvi put kombinirati AMD procesore s diskretnimgrafičkim karticama. Dosad je njihova praksa bila sparivanje AMD-ovihprocesora isključivo s integriranim grafičkim rješenjima. Prviprijenosnici ProBook se očekuju u prodaji krajem svibnja.

HP

HP

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na konferenciji su predstavljene i radne stanice iz serije Z, za čiji dizajn je zaslužan BMW-ov dizajnerski studio u Kaliforniji. Njihova unutrašnjost je u potpunosti modularna i bez kablova te je dodavanje i uklanjanje komponenti moguće bez alata u iznimno kratkom roku. HP se posebno ponosi ekološkim svojstvima ovih računala koja su poznata po velikoj potrošnji energije. Radne stanice serije Z koriste tehnologiju WattSaver koja omogućava potrošnju manju od jednog vata dok je stanica u stanju mirovanja. Potrošnja pod opterećenjem zadovoljava kriterije standarda Energy Star 5. Više od 90 posto radne stanice je moguće reciklirati.

HP

HP

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zadnji na redu za predstavljanje su bili pisači. Radi se o multifunkcionalnim inkjet pisačima. HP se potrudio smanjiti cijenu ispisa takvih uređaja tako da postanu zanimljiviji malim uredima od laserskih pisača u boji. To je postignuto novim tintnim punjenjima koja na sebi nemaju glavu, već je ona instalirana u samom pisaču i ne mijenja se sa svakom promjenom tintnog punjena. Na taj način je značajno smanjena cijena jednom punjenju koje dolazi u standardnom i XL izdanju za ispis još većeg broja stranica. Predstavljeni su poslovni modeli OfficeJet 6500 preporučene cijene 1.279 kuna, u što je uključen telefaks uređaj, skener i pisač s mrežnim sučeljem. Dodatkom bežičnog adaptera cijena uređaja raste na 1.649 kuna. Modeli 8000 i 8500 OfficeJet Pro nude veću brzinu ispisa uz nešto višu cijenu. Model 8000 počinje sa 1.456 kuna bez bežičnog mrežnog adaptera, a s njim ima preporučenu cijenu od 1.905 kuna. OfficeJet Pro 8500 košta 2.535 kuna bez bežičnog adaptera i 3.300 kuna s njim.

HP

HP

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

HP PhotoSmart Premium Fax uz funkcije multifunkcionalnog uređaja nudi i foto ispis, što znači dodavanje pete, crne foto tinte, te mogućnost ispisa bez računala, direktno s fotoaparata ili memorijskih kartica. Njegova preporučena cijena 2.789 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi