MONITORI I PRINTERI

HP-ovi noviteti na hrvatskom tržištu

31.01.2013 u 14:12

Bionic
Reading

HP je predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo te tablet koji su tek došli na hrvatsko tržište, a koji su prije svega namijenjeni poslovnim korisnicima

HP je predstavio nekoliko novih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Tablet HP ElitePad 900 namijenjen je prije svega poslovnim korisnicima.

Opremljen je Intelovim mobilnim procesorom, radi s operativnim sustavom Windows 8, a podržava unos podataka putem dodira, olovke ili glasa.

Posebnost ovog tableta je u dodatnim 'jaknama' koje dolaze s integriranom tipkovnicom i utorima za povezivost. Također, u 'jaknama' je prostor za dodatnu bateriju, čime se može produljiti vrijeme korištenja tableta bez punjenja.

Tablet je opremljen stražnjom kamerom od 8 megapiksela te prednjom od 1080 piksela.

HP ElitePad 900 na hrvatskom je tržištu dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6299 kuna.

HP je predstavio i hibridno računalo HP ENVY x2

Riječ je o prijenosnom računalu koje može poslužiti i kao tablet. Zaslon je bešavnim magnetskim spojnicama spojen s tipkovnicom, a odvajanjem postaje tablet.

Računalo je smješteno u aluminijsko kućište i teži 1,4 kilograma. Zaslon osjetljiv na dodir veličine je 11,6 inča (29,4 centimetara), što omogućava korištenje operativnog sustava Windows 8.

Opremljeno je web kamerom visoke razlučivosti sprijeda, odnosno kamerom od 8 megapiksela straga.

Računalo je dostupno po cijeni od 6999 kuna.

Iz HP-a su se pohvalili da je interes za tabletom i hibridnim prijenosnim računalom među poslovnim korisnicima u Hrvatskoj, kojima su prvenstveno namijenjeni, veoma velik.

HP je predstavio i nekoliko monitora namijenjenih krajnjim korisnicima.

HP Envy s rješenjem Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima.

Debljine je 14 milimetara i smješten je u aluminijsko kućište, a na hrvatskom tržištu bit će dostupan od veljače po cijeni od 3599 kuna.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Oba monitora koriste tehnologiju IPS, čime omogućavaju širi kut gledanja (do 178 stupnjeva), a odlikuje ih i tanak industrijski dizajn.

Dostupni su po cijeni od 1390, odnosno 1499 kuna.


Treba istaknuti i monitor HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA.

Zanimljivo je da je debljine tek 11 milimetara.

U cijenu od 2130 kuna uključen je i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

I na kraju, HP je predstavio niz višenamjenskih pisača namijenjenih poslovnim korisnicima koji se odlikuju opcijama jednoprolaznog skeniranja s dvije glave i velikom brzinom ispisa (30-40 stranica u minuti), što ih čini savršenim alatom za digitalizaciju dokumenata.

Cijene printeraHP LaserJet kreću se od 11 tisuća do 38.849 tisuća kuna, ovisno o modelu.