ZBOGOM ŽICI

Hoće li Galaxy S10 biti zadnji Samsungov top smartfon s ovom značajkom?

13.12.2018 u 08:32

Bionic
Reading

Koliko se dugo u Samsungu mogu još opirati trendu odustajanja od klasičnih žičnih slušalica? Nazire li se već početak kraja?

Uz LG, Samsung je dosad bio jedan od proizvođača pametnih telefona koji su najustrajniji u zadržavanju 3,5-milimetarskog audio ulaza za slušalice. No, sve je više onih koji su odlučili slijediti Appleov primjer. Tim su putem, recimo, krenuli OnePlus, Xiaomi, Huawei, Google...

Koliko se dugo u Samsungu mogu još opirati tom trendu? Nazire li se već početak kraja?

TEHNO SAVJETI

Kupujete rabljeni smartfon? Obratite pažnju na ove zamke

Pogledaj galeriju

Južnokorejski proizvođač već je ponudio pametni telefon bez 3,5-milimetarskog audio ulaza za slušalice. Galaxy A8 prvi je njihov smartfon te vrste, ne računaju li se preklopni mobiteli, kao i prvi koji dolazi s kružnim izrezom na zaslonu u koji je smještena prednja kamera.

To je u skladu s novom Samsungovom strategijom, u sklopu koje stavljaju nove napredne značajke najprije u jeftinije uređaje. Slično je s nedavno najavljenim modelom Galaxy A9, koji ima četiri kamere straga.

  • +6
Samsung Galaxy S9 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Je li Galaxy A8 bio štih proba za Galaxy S10, kako bi u Samsungu provjerili reakciju ljubitelja slušalica? Zasad se čini kako će S10 ipak zadržati klasični ulaz za slušalice. Na to ukazuje nekoliko setova fotografija koje su dosad procurili, a na kojima je on prisutan. Službena potvrda, doduše, zasad nije stigla pa je moguće kako te fotografije ne odražavaju stvarno stanje.

Ipak, žičnim slušalicama na koje smo navikli bi dani mogli biti odbrojani. U korejskom web odredištu ET News tvrde kako u Samsungu i dalje ozbiljno razmatraju uklanjanje audio ulaza iz uređaja koje će predstaviti nakon jeseni iduće godine. To bi se moglo odnositi na Galaxy Note 10 ili, što se čini vjerojatnijim, Galaxy S11.

Sudeći po dominantnim trendovima, čini se neizbježnim kako će u Samsungu na kraju morati popustiti. Bežične i slušalice koje podržavaju USB-C postale su kvalitetnije i dostupnije otkad je Apple predstavio iPhone 7, prvi svoj model bez 3,5-mm audio ulaza, piše Verge.