kad padne mreža…

Hitne SMS poruke putem satelita stižu i na Androide

18.08.2023 u 14:50

Bionic
Reading

S iPhoneom 14 Apple je uveo hitni SOS putem satelita, a on korisnicima omogućuje kontaktiranje hitnih službi na mjestima na kojima nema mobilne veze. Sada se čini da Google želi donijeti sličnu funkcionalnost na paletu mobitela koje pokreće Android

Kao što je uočio X-ov (Twitter) korisnik Neïl Rahmouni i dodatno opisao Mishaal Rahman, Google Messages bi vam uskoro mogao omogućiti slanje hitnih SOS poruka putem satelitske veze. Google je očito počeo dodavati komponente korisničkog sučelja potrebne za pokretanje hitnih SOS poruka putem satelita unutar svoje aplikacije Poruke.

Rahman između ostalog navodi u svojoj objavi na X-u:

'Iako je hitna SOS aktivnost u aplikaciji Messages u planu, ne bi trebalo biti iznenađenje da Google doda ovu opciju predefinirano, s obzirom na to da su već izjavili da rade na omogućavanju satelitske podrške u Androidu 14.'

Satelitska povezanost u segmentu SMS poruka može biti korisna značajka za korisnike Androida.

Trenutno nema vijesti o tome kada će se opcija hitnih SMS poruka putem satelita početi uvoditi u Googleove poruke. Iako je pretraživački div najavio da će značajku satelitskog povezivanja podržavati Android 14, ona možda neće biti dostupna na svim telefonima. Kao što je Mishaal Rahmaan ranije izvijestio, značajka će ovisiti o hardveru modema u uređaju koji koristite.

Sada su Apple i Huawei vodeće tvrtke u pogledu satelitske povezanosti na telefonima. Zapravo, Huawei je preduhitrio Apple lansiranjem ove značajke tjedan ranije na telefonima Mate 50 i Mate 50 Pro.