DOMAĆI SOFTVER

HAK ima novu aplikaciju i interaktivnu kartu

23.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub pokrenuo je novu poboljšanu i sadržajniju interaktivnu kartu Hrvatske. Nudi gotovo 50 tisuća interesnih točaka po Hrvatskoj te responzivno korisničko sučelje

Osim kartografske podloge domaće tvrtke Mireo, u kartu su sada integrirane i podloge Google Mapsa te Bing Mapsa, što omogućava planiranje cestovnog putovanja ne samo po Hrvatskoj, nego i po cijeloj Europi i šire.

Nova interaktivna karta, koju je tehnički realizirala domaća informatička tvrtka Infinum, u odnosu na prve dvije verzije iz 2007. i 2010. ima gotovo 50 tisuća interesnih točaka, koje nisu samo prometnog i turističkog karaktera nego zanimljive i širem krugu korisnika.

Riječ o oznakama za bolnice, škole, hostele i hotele, benzinske postaje, restorane, auto servise, željezničke i autobusne kolodvore te brojne druge točke po gradovima i naseljima.

U pratećem planeru putovanja, osim izračuna troškova puta i cestarina po Hrvatskoj te procjene troška goriva, sada se nude i precizni izračuni troškova za trajekte. Unaprijeđen je i pregled geoinformacijskih podataka s vizualnim prikazima parkirnih zona u, za sada, pet gradova (Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Metković) te prikazima ričnih državnih cesta u Hrvatskoj.


Nadograđena je i mobilna aplikacija HAK, prilagođena za veće ekrane pametnih telefona na platformama iOS 8 i Android 5.0. Aplikacija je, kao i interaktivna karta HAK-a s planerom putovanja, za korisnike besplatna.

'Mobilna aplikacija HAK-a do sada je sa svih platformi imala više od 483 tisuće preuzimanja', istaknuo je na Goran Baotić iz HAK-a dodavši kako nova verzija aplikacije HAK nudi više funkcionalnosti, poput 'widgeta' za brzo plaćanje parkiranja, najbliže benzinske postaje i stanje na cestama.

Informacije o stanju na cestama na novoj su verziji aplikacije restrukturirane, uvedena je nova kategorizacija i stilizacija teksta te su izvješća preglednija, jasnija i čitka.

Karta je dostupna i na desktop računalima i na mobilnim uređajima na webu HAK-a.

Preuzmite verziju za desktop, Apple iOS, Android i Windows Phone