NATJECANJE

GoPro i cQuest najbolji startupi na Mobility Dayu

30.09.2013 u 16:48

Bionic
Reading

U sklopu natjecanja MobilityDay Start-Up Pitch odabrani su najperspektivniji start-up timovi koji svoja rješenja temelje na mobilnim tehnologijama

Prema odabiru žirija, najbolju je upotrebu mobilne tehnologije pokazao tim iz Zagreba sa svojim rješenjem cQuest i tim iz Beograda s rješenjem GoPro.

'Mobilne tehnologije sve više ulaze penetriraju u našu svakodnevicu te postaju izuzetno bitne i u poslovnom i privatnom životu. Izuzetno smo zadovoljni odabranim projektima. Predstavljanje na konferenciji Mobility Day ovim je mladim timovima prilika da pokažu što njihova rješenja mogu, da se povežu s ključnim ljudima iz industrije te u konačnici lansiraju uspješne projekte', rekao je Tomislav Bronzin, jedan od organizatora konferencije.

cQuest je gamificirana mobilna geolokacijska aplikacija, iza koje stoje Dario Filipaj, Ozren Krpan, Domagoj Korman i Luka Obuljen. 'Prijavama na lokaciju, korisnik dobiva određene zadatke koje mora riješiti. Nakon što riješi zadatke dobiva bodove i tako unaprjeđuje svog virtualnog lika koji se kasnije bori s drugim korisnicima', objasnili su članovi tima cQuest.

GoPro su izradili Miloš Trpković i Sava Savić. Radi se o aplikaciji za tablete koja komercijalistima omogućava pregled informacija o kupcima, slanje narudžbenice i komunikacija s centralnim ERP sustavom putem tableta. 'Naše rješenje trenutno koristi 55 komercijalista iz tvrtke za koju smo prvotno i razvili ovo rješenje.

Aplikaciju ćemo nuditi i drugima jer se radi o rješenju koje je izuzetno praktično i omogućava on-the-go prodaju na terenu', objasnili su u GoPro timu.

Na Start-up Pitch mogli su se prijaviti svi poduzetnički nastrojeni timovi bez obzira na godine i studentski status, iz potpuno novih ili već etabliranih tvrtki. Timovi nisu morali biti pravni subjekti te je jedini kriterij bio dobra ideja bazirana na mobilnim tehnologijama.

Svi koji su se prijavili, bez obzira na uspjeh, dobili su pristup HP-RAZA Demo Labu koji će tvrtka Hewlett-Packard i Razvojna agencija Zagreb-TPZ otvoriti u 10. mjesecu ove godine u Zagrebu.