PATENTI

Google želi smjestiti 'daljince' na naše zube i oči

13.07.2015 u 07:38

Bionic
Reading

Googleove patentne prijave koje su nedavno otkrivene govore ne samo da u Mountain Viewu nastavljaju s razvojem pametnih leća za oči, već planiraju niz različitih dodataka za tijelo. No, dok su se raniji patenti bavili i zdravstvenim aspektom (praćenje korisnika), noviji opisuju uređaje koji će korisnicima služiti kao daljinski upravljači

Tako pametne leće koje opisuje novi patent nisu tu radi praćenja razine šećera u krvi, već služe da bi prepoznale korisničke geste poput treptaja, micanja glave ili skretanja pogleda na nešto da bi aktivirali određenu radnju na nekom drugom vezanom uređaju. Opisani uređaj ima vrlo niske energetske zahtjeve, za njegov rad je dovoljno tek svjetlo određene jakosti.

Google u patentima opisuje i dodatak koji će se zakačiti za zub korisnika, a koji bi imao više-manje istu funkcionalnost kao ranije opisane leće. Svi ovi uređaji (pa i 'digitalne tetovaže'), mogli bi biti dovoljno osjetljivi da pošalju signal jednostavnom kretnjom poput treptaja oka.


'Za paljenje računala, škljocnite zubima tri puta, a za glasnoću koristite treptanje lijevim i desnim okom', ne zvuči toliko ludo u budućnosti. Ili...?

Via: Slashgear
Izvor: USPTO