TEČAJNA LISTA ZA PUTNIKE

Koristan trik u Google Mapsu za sve koji idu u inozemstvo

01.06.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Google Maps pruža opciju mijenjanja trenutne valute unutar programa odlaskom u izbornik Regional Setting. Aplikacija u osnovnim postavkama prikazuje lokalnu valutu, no to uvijek možete promijeniti

Putujete, selite se u inozemstvo ili vam treba pomoć pri računanju troškova ljetovanja? Ne brinite, Google Maps ima opciju u kojoj možete urediti prikazane valute. Da biste promijenili postavku, trebat ćete to učiniti preko web preglednika.

Kako promijeniti prikazanu valutu u Google Mapsima?

Kako biste počeli, prvo ćete morati pokrenuti bilo koji web preglednik i odsurfajte na Google Maps.

Ako već niste, u njemu se prijavite na vaš Google profil. Nakon toga kliknite na izbornik sa tri vodoravne crtice u gornjem desnom kutu ekrana, pored polja za pretragu.

Nakon toga na samom dru izbornika birajte stavku za postavke pretrage, odnosno Search Settings. Nakon što učitate stranicu, na dnu ćete izbornika pronaći postavke regije, odnosno Region Settings. Tamo kliknite na 'See more' kako biste otvorili listu zemalja. Tamo izaberite regionalnu valutu koju želite da koristi aplikacija Google Maps i nakon toga samo sačuvajte svoj izbor klikom na Save.

Vodite računa da ćete ovim izborom utjecati ne samo na Google Maps, vće na cijeli Google profil, uključujući i Google Maps na vašim mobilnim uređajima.