ERIC SCHMIDT NA MWC-u

Google: Svaki dan se isporuči 60.000 Androida

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Jedan od najuvaženijih gostiju ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni bio je izvršni direktor Googlea Eric Schmidt. On nije imao neke nama posebno zanimljive najave, ali je naveo jedan vrlo interesantan podatak: svaki dan se isporuči 60.000 pametnih telefona zasnovanih na mobilnom operativnom sustavu Android

Kada se nedavno pojavio podatak da je Google prodao svega 80.000 primjeraka svog pametnog telefona Nexus One, mnogi su već proglasili Googleov izlet u mobilnu telefoniju promašajem. No činjenica je da Google stoji iza mobilnog operativnog sustava Androida, čija je popularnost u nevjerojatnom naletu.

Kako tvrdi Eric Schmidt, dnevno se proda (ili isporuči; nije posve jasno na što je mislio, ali podatak je u oba slučaja impresivan) 60.000 pametnih telefona zasnovanih na Androidu. To je oko 22 milijuna uređaja godišnje, no kad uračunamo i Schmidtov podatak da se broj dnevnih isporuka udvostručio u prošlom kvartalu, dolazimo do pravog stanja stvari: Google je kralj ne samo interneta, već i mobilne telefonije. Istina je, Apple sam kvartalno prodaje oko 8,7 milijuna iPhonea, no (kad ih sve zbrojimo) Androidi bi uskoro mogli prestići taj broj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi