bubble characters

Google potiho odustao od svog chatbota za mlade

12.07.2023 u 15:39

Bionic
Reading

Google je od 2021. radio na mobilnoj chatbot-aplikaciji namijenjenoj pripadnicima Generacije Z, no izgleda da je sada naprasno odustao od nje

Google je bio na dobrom putu da lansira aplikaciju Bubble Characters, koja se temelji na umjetnoj inteligenciji. Digitalni lik po izboru – chatbot - trebao je razgovarati s korisnicima iz Generacije Z, i to pomoću umjetne inteligencije. No kako stvari stoje, tvrtka je projekt skinula sa svoje liste prioriteta, što u kontekstu Googleovih aktivnosti obično znači da prekida s radom na proizvodu.

Tvrtka je na ovoj aplikaciji radila od zadnjeg kvartala 2021., a cijela tehnologija temelji se na velikim jezičnim modelima. Chatbot je trebao razgovarati s korisnicima, a trebao je biti sposoban postavljati i dodatna pitanja ili čak dijeliti ljubavne savjete.

Prema pisanju CNBC-ja, ključni stručnjaci koji su radili na Googleovu chatbotu morali su pauzirati svoj rad kako bi pomogli raditi na Bardu, Googleovu konkurentu ChatGPT-ju. U međuvremenu su neki od Googleovih najboljih stručnjaka za umjetnu inteligenciji napustili tvrtku kako bi pokrenuli vlastite chatbot-tvrtke.