email aplikacija

Google početkom iduće godine gasi Inbox

13.09.2018 u 16:12

Bionic
Reading

Tehnološki div ima nove planove i oni, prema svemu sudeći, ne uključuju email aplikaciju Inbox koja bi iz službe trebala izaći već u ožujku 2019.

Jednog dana davne 2014. Google je nekolicinu korisnika pozvao da isprobaju revolucionarnu aplikaciju za elektroničku poštu. Četiri godine kasnije, kompanija je najavila njezin odlazak u mirovinu zakazan za ožujak 2019. Sve resurse koji bi bili investirani u Inbox prebacit će u poboljšavanje Gmaila. Produkt menadžer Matthew Izatt u blogu je naglasio da je Inbox bio 'jako dobar za eksperimentiranje novim idejama poput 'uspavljivanja' emailova, kao i najnovija umjetna inteligencija koja pomaže pri automatskim odgovorima i podsjetnicima visokog prioriteta'. Kak stvari stoje, sve najbolje značakle iz Inboxa danas veselo funkcioniraju unutar Gmaila.

pomaknite granice

Odabrali smo deset alata za Gmail koji će vam itekako koristiti

Pogledaj galeriju

Izatt također tvrdi da kompanija radi na fokusiranju na aktualnije projekte, što znači da svi dostupni djelatnici koji su razvijali Inbox trenutno rade na novom Gmailu. Ovome svjedoči i veliki redizajn Gmaila koji je stigao u travnju te je sa sobom donjeo niz značajki koje su prvotno bile uvedene u Inboxu. Inbox je Google, ukratko, 'naučio kako email učiniti boljim'.

Sve je super, ali morat ćete prijeći na Gmail

Google je, kako bi svim korisnicima Inboxa olakšao prijelaz na Gmail priredio digitalni vodič. On je, kao što ste i pretpostavili, sam po sebi hrpa uputa za korištenje sučelja. Dobar dio priče je da vas, ako ste malo zahrđali sa znanjem o popularnom web mailu, može podsjetiti kako koristiti njegove super korisne značajke.

Kako bi rekao Google: 'Svi vaši razgovori čekaju vas u Gmailu'