ZNAČAJNO OSVJEŽENJE

Google Maps za Android i iOS dobio nadogradnju

07.05.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Google je ovih dana otkrio veliku nadogradnju za svoju Maps aplikaciju na platformama iOS i Android. Od novih mogućnosti vrijedi izdvojiti kvalitetniju navigaciju po cestovnim trakama, poboljšano offline iskustvo korištenja te podjelu lokacija s drugima

Zanimljivo je to da je i do sada bilo moguće spremati offline lokacije, no ta opcija je bila skrivena. Korisnik bi prvo morao otvoriti lokaciju koju želi te u polje za pretragu napisati 'ok maps' kako bi se spremio 'cache'.


Situacija je sada nešto drugačija - i jednostavnija, korisnik treba kliknuti na ikonu profila te skrolati do dna stranice. Tamo će se naći dio namijenjen upravo za offline karte, nešto jasnijeg karaktera od prethodno skrivene opcije. U slučaju da je označeno područje preveliko za spremanje, Google Maps će korisnika tražiti da približi traženo područje i pokuša ponovno.

Ograničenja i dalje postoje te se Google Maps teško može koristiti kao punokrvno offline kartografsko rješenje. Nakon 30 dana spremljene karte na uređaju će se izbrisati.

Verzije aplikacija za iOS i Android su redom 3.0 i 8.0, a više informacija je dostupno na službenom blogu