PRSTOM U OKO

Google Appleu: Bolje da ste zadržali naše mape

25.09.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Eric Schmidt nije propustio priliku utrljati malo soli na ranu nekadašnjim najboljim prijateljima, sada ljutim protivnicima. Ipak, nije otkrio kad će Google Maps na App Store

Google tek treba predati novu inačicu za iOS svoje aplikacije za mape Appleu na odobrenje, potvrdio je predsjednik upravnog odbora te tvrtke Eric Schmidt. Odluku jabučara o prebacivanju na vlastite mape nazvao je pogrešnim korakom.

Razgovarajući s novinarom Reutersa tijekom promocije tableta Nexus 7 u Japanu, prenosi Apple Insider, Schmidt je opovrgnuo glasinu prema kojoj Apple već provjerava aplikaciju Google Maps za iOS 6, kako bi mogla biti uvrštena u App Store.

'Mislimo kako bi bilo bolje da su zadržali našu. Ali što ja znam o tome? Što smo mogli napraviti, natjerati ih na promjenu mišljenja? To je bila njihova odluka', rekao je Schmidt.

Nije htio prognozirati kad bi Apple mogao pripustiti nove Google Mapse u App Store. No zato je ponovio kako želi obnoviti partnerstvo s tvrtkom iz Cupertina koliko god je to moguće. U kontaktu su, kaže, svakodnevno.

Apple zbog odluke o prijelazu na vlastite mape od objave novog izdanja operativnog sustava iOS trpi kritike korisnika, nezadovoljnih niskim stupnjem razvoja aplikacije.

Schmidt nije propustio priliku da naglasi zašto Android ima veći udio na tržištu od iOS-a. 'Apple je iznimka, a Androidov sustav uobičajeni model', rekao je, dodavši kako su mediji opsjednuti Appleovim marketingom i brendom te kako ignoriraju uspjeh Googleovog operativnog sustava. 'Sjajno za Apple, ali brojke su na našoj strani', rekao je.