MOBILNI NOVITETI

[FOTO] Huawei Mate 40 Pro dostupan u prednarudžbi u Hrvatskoj

19.01.2021 u 11:06

Bionic
Reading

Huaweijev flagship pametni telefon Mate 40 Pro odsad je dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj. Kompanija je pripremila i posebnu ponudu koja u ograničenom vremenu uz prednarudžbu od 18. do 31. siječnja nudi bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro, kao i poboljšano jamstvo ekrana

Huawei Mate 40 Pro, najnoviji smartfon poznatog proizvođača dolazi s prvim 5-nanometarskim integriranim 5G čipsetom, Ultra Vision Cine sustavom kamera i Huaweijevim SuperCharge punjačem. Korisnici Huaweijem Mate 40 Pro mogu upravljati dodirom, gestama ili pogledom, a zahvaljujući Huawei Share tehnologiji mogu jednim dodirom povezati pametni telefon s Huawei prijenosnicima.

Novi Mate dolazi s Kirin 9000 čipsetom i podrškom za 5G. Kirin 9000 pruža znatno poboljšane performanse i energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika te ima ima više od 15,3 milijardi tranzistora. Novi grafički procesor u Mate 40 Pro telefonima najmoćniji je na Huawei uređaju dosad, a sve se prikazuje na 6,76-inčnom OLED zaslonu FHD+ rezolucije.

Sustav kamera napravljen je u suradnji s Leicom. Zahvaljujući novom sustavu kamera korisnici mogu snimati širokokutne videozapise i fotografije s prednjim i stražnjim kamerama. Za video je zaslužna Steady Shot funkcije, dok XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, čak i pri ekstremnim kontrastima osvjetljenja. Ostale napredne funkcije uključuju Tracking Shot i Story Creator za kinematografske efekte.

Ultra-širokokutna kamera sada nudi još šire vidno polje, kao i bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju i algoritme za korekciju izobličenja, omogućujući korisnicima snimanje prostranih krajolika ili gradskih panorama. Cine širokokutna kamera pruža prikaz visoke razlučivosti. Kvaliteta fotografija dodatno je poboljšana s Full Pixel Octa PD autofokusom.

Huawei Mate 40 Pro sadrži periskopsku telefoto kameru koja podržava hibridni zum od 10x i digitalni zum od 50x, dok selfie Ultra Vision kamera na Huaweiju Mate 40 Pro snima selfije i videozapise s podrškom za 4K snimanje i opcijom za snimanje u jednom od tri dostupna vidna polja.

Huawei Mate 40 Pro opremljen je baterijom kapaciteta 4.400 mAh. Podržano je 66 W punjenje putem žice i 50 W bežično punjenje. Zaslon od 90 Hz radi zajedno s brzinom odaziva na dodir od 240 Hz, a sada pruža povratne informacije kako bi poboljšalo vizualno iskustvo.

Uređaj donosi i nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, s prilagodljivim interaktivnim zaslonima koji nude sve potrebne podatke s telefona, a zvono dolaznih poziva sada je moguće stišati gledanjem u telefon.

U kombinaciji sa Huaweijevim ekosustavom Multi-screen Collaboration nudi intuitivan način da korisnici upravljaju s više uređaja odjednom, pokrećući nekoliko aplikacija istovremeno, kombinirajući pametni telefon i računalo.

EMUI 11 korisničko sučelje sadrži cjelovita sigurnosna rješenja za zaštitu korisnika Huawei uređaja. Operativni sustav ima certifikat CC EAL5+, što je najviša razina certificiranja komercijalizirane sigurnosne mikro jezgre. EMUI 11 također dolazi s novim opcijama privatnosti. Tijekom prijenosa fotografija, korisnici mogu lako ukloniti osjetljive osobne podatke kao što su mjesto, vrijeme i detalji uređaja iz datoteke prije nego što je poslana.

Huawei Mate 40 Pro Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei

Huawei Mate 40 Pro dolazi sa Huawei mobilnim uslugama (HMS). U AppGallery trgovini moguće je pronaći izbor globalnih, kao i najpopularnijih lokalnih aplikacija, a Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja sada nude jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju, kao i upravljanje dokumentima.

Mate 40 Pro moguće je prednaručiti kod prodajnih partnera od 18. do 31. siječnja u Silver i Black izdanju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 kn.