OVISNICI, PAŽNJA

Flappy Bird je odlepršala, a mi imamo pet alternativnih igara

11.02.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Autor igre Flappy Bird nije imao pojma da će taj naslov postati viralnim 'preko noći'. Štoviše, nije se mogao nositi s time pa je odlučio ukloniti igru, na žalost mnogih 'ovisnika'. Srećom, postoje i drugi, slični naslovi koji će sasvim sigurno biti od pomoći pri pomalo blesavom tapkanju ekrana

Clumsy Bird je jedan takav naslov, a premda nije ravan naslovu Flappy Bird po pitanju grafike, osnova je ista. Igra je dostupna na trgovini aplikacijama Google Play, ali ne i na drugim platformama.

Flappy Tappy je 'poboljšana' verzija Flappy Birda u smislu da igrač ne mora toliko mariti za padanje koje je sporije, a rezultat nije ostvaren prijeđenim preprekama, već se mjeri u sekundama. Također dostupno samo u Google Play


Tiny Wings je nešto stariji naslov za iOS platformu, a u pitanju nije tek klon Flappy Birda (ili obrnuto). Igra je i složenija, jer ptice u ovoj igri trebaju koristiti teren kako bi letjele (koliko je to uopće moguće). Vrlo zarazan naslov odlične kvalitete, o čemu svjedoče i recenzije.

Za one koji ipak ne mogu bez Flappy Bird, u web izdanju je mogu pronaći na ovoj adresi, a netko se potrudio izraditi i Flappy Doge verziju igre - za sve koji žele uništavati računalnog glodavca umjesto ekrana osjetljivog na dodir.