NEZGODNO VRIJEME

Facebook odgađa predstavljanje pametnog zvučnika, pogodite zašto

28.03.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Čini se kako tijekom ovogodišnjeg izdanja Facebookove konferencije namijenjene razvojnim programerima F8 nećemo vidjeti pametni zvučnik u izdanju najveće društvene mreže svijeta

Usred skandala oko zlorabe korisničkih podataka u Facebooku su odgodili predstavljanje povezanog zvučnika s ugrađenim digitalnim pomoćnikom i video chatom.

Pametni zvučnik bi ipak trebao biti predstavljen do kraja ove godine, a nije ni trebao biti službeno pušten u prodaju još nekoliko mjeseci. Konferencija F8 trebala je poslužiti tek kako bi ga najavili. Moguće je kako će ga Facebook ipak pustiti u prodaju po planu.

FRKA JE

U kakav se to skandal upetljao Facebook i šest stvari koje morate o tome znati

Pogledaj galeriju

Iako, čini se kako to neće ići glatko. Kako piše Bloomberg, u fokus grupama koje se bave proizvodom kojeg Facebook želi postaviti u naše domove i urede već su iskazali zabrinutost zbog zaštite privatnosti.

Suosnivač i šef Facebooka Mark Zuckerberg ispričao se korisnicima zbog skandala s tvrtkom Cambridge Analytica i spreman je svjedočiti pred američkim Kongresom. No, i dalje je na udaru oštrih javnih kritika i poziva na brisanje korisničkih profila na Facebooku, a i američka regulatorna agencija pokrenula je službenu istragu.

Okolnosti, dakle, ne idu u prilog lansiranju proizvoda poput pametnog zvučnika s dvostruko većim zaslonom osjetljivim na dodir od onog ugrašenog u Amazonov Echo (15 inča, odnosno 38,1 centimetar). Tim više što će morati odmjeriti snage s već etabliranim i daleko manje kontroverznim proizvodima kao što su Appleov HomePod, Googleov Home ili već spomenuti Echo, piše Tech Radar.