KONFERENCIJE

Evo tko još gostuje ove godine na Shiftu

12.05.2016 u 15:16

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu će kroz dva konferencijska dana, 2. i 3. lipnja, ugostiti IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije. Konferencija Codeanywhere Shift Conference očekuje preko 1.200 posjetitelja

Sudionici konferencije Codeanywhere Shift moći će čuti Edwarda Bridgesa (Squarespace), koji će pričati o nužnim kompromisima pri kreiranju vrhunskih mobilnih proizvoda te o posvećenosti izvrsnosti.

Andrija Vučinić predstavit će Automattic, čija je tržišna vrijednost procijenjena na više od 1,6 milijardi dolara. Ova tvrtka stoji iza brojnih giganata poput WordPressa, Jetpacka, Gravatara i drugih. Vučinić u Automatticu radi kao code manager, a u Splitu će govoriti o načinu rada, trendovima, inovacijama i izazovima programera i cijele industrije.

Docker je platforma koja dozvoljava programerima, sistem administratorima i ljudima sličnih profesija kreiranje i održavanje aplikacija u kontejneru. Borja Burgos je direktor proizvoda tvrtke Docker, koji će na Shiftu govoriti o važnosti korištenja pravog alata za pravi posao kako bi se učinkovito kreiralo, pokrenulo i upravljalo aplikacijama.

U Split dolazi i Uri Goldshtein, core developer open source tvrtke Meteor, koja predstavlja full-stack platformu za JavaScript aplikacije te okuplja sve dijelove potrebne za izgradnju modernog weba i mobilnih aplikacija, s jedinstvenom JavaScript bazom kodova.