NAJMOĆNIJA PERJANICA

Evo što prve recenzije kažu o iPhoneu X

06.11.2017 u 14:34

Bionic
Reading

Dugo iščekivani smartfon iz Applea konačno je stigao na tržište. Evo što o njemu misli elita globalnog tehno novinarstva

Nakon što ga je Apple predstavio tijekom već tradicionalnog događaja ovog rujna, iPhone X nije prestao plijeniti pažnju gadgetoljubaca. Najskuplji iPhone ikad na tržište je službeno stigao 3. studenog, a dostupan je i kod nas po nešto nižoj cijeni od očekivane. Pitanja kojim su opsjednuti svi Appleovi obožavatelji i kritičari glase: Isplati li se ovaj uređaj kupiti?' i 'Zar je ovo zbilja najbolji iPhone do dosad?'. 

Engadget, The Verge i TechCrunch

Odgovore su pokušali dati novinari najpoznatijih tehno redakcija svijeta. Jedna od prvih recenzija stigla je iz Vergea koji je, pored konkretne recenzije uređaja, nastojao odgovoriti na što veći broj korisničkih pitanja. Kako stvari stoje, tehno elita je zbilja oduševljena novim Appleovim flagshipom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Verge

TechCrunch je ostao zapanjen telefonom. Toliko, štoviše, da ga je 'poveo' u Disneyland. Glavni aduti iPhonea X leže u dobroj kameri, dobrom ekranu i kompaktnoj formi. Recenzentu je trebalo šest dana da se u cijelosti 'odvikne' od gumba Home, a konačni dojam je 'kao da koristite telefon budućnosti'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: TechCrunch

Engadget je ostao zapanjen više manje svime što je oduševilo dosadašnje testere uređaja - kamerom, animojijima i prepoznavanjem lica. Iako telefon ne zovu 'najboljim ikad stvorenim', smatraju da se radi o uređaju koji će diktirati budućnost smartfona iz Applea, a možda i onih drugih proizvođača.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Engadget

Wired i Mashable

Wired je bio više nego svjestan predrasuda koje ovaj uređaj donosi naglasivši da se radi 'o onom teleofonu koji će natjerati milijune da nadograde svoje dosadašnje uređaje te koji će iPhone 8 bez trzaja baciti u pozadinu'. Dok su se recenzentu dopale nove kontrole pomoću gesti, trebalo mu je neko vrijeme da se na njih privikne - pogotovo nakon što se prebacio na 'stari' iPad. 'Najbolja stvar oko iPhonea X su stvari koje će moći raditi u budućnosti' zaključuje Steven Levy.

Konačno, ekipa s Mashablea kaže da novi iPhone X 'mijenja sve' i da je 'budućnost u dobrim rukama'. Recenzent Lance Ulanoff pokušao je prevariti Face ID korištenjem fotografija i videozapisa, no nije mu uspjelo. Mashableu su se u konačnici dopalo dizajn i materijali izrade, Face ID i ekran, no i dalje im nije sjeo 'zub' na vrhu ekrana.

  • +3
Krenula je prodaja iPhone X Izvor: Profimedia / Autor: NN