NEMA VIŠE PODRŠKE

Evo na kojim mobitelima WhatsApp više neće raditi

30.12.2017 u 20:11

Bionic
Reading

S krajem ove godine WhatsApp će prestati podržavati veći broj izdanja dva operativna sustava za mobilne uređaje. Aplikacija bi na vašem uređaju mogla prestati raditi u bilo kojem trenutku

Popularna aplikacija za brbljanje od 1. siječnja 2018. godine više neće podržavati operativne sustave Blackberry (uključujući i izdanje 10) te Windows Phone 8.0 i starije. 

Ako imate pametne telefone koji koriste neki od tih operativnih sustava i dalje ćete moći koristiti WhatsApp, ali nećete moći otvarati nove korisničke račune, kao ni ovjeravati postojeće. Uz to, WhatsAppova aplikacija na njima može prestati funkcionirati u bilo kojem trenutku.

Zadnjih nekoliko mjeseci iz WhatsAppa je stiglo nekoliko zgodnih novih značajki (recimo, brzo brisanje poslanih poruka, dijeljenje lokacije u stvarnom vremenu i novi univerzalni emotikoni). Čini se kako te značajke neće biti dostupne na starijim softverskim platformama.

U WhatsAppu su već produljavali rok okončanja podrške za Blackberry 10, ali tomu je - reklo bi se - došao kraj. Stoga je vrijeme za novi uređaj ako želite nastaviti koristiti WhatsApp. Vlasnici Windows Phonea 8.1 i novijih izdanja još se ne moraju brinuti, ali neće ni to vječno potrajati, piše Engadget.

  • +6
Ovo su najbolji smartfoni s Androidom u 2017. Izvor: Profimedia / Autor: Lev Dolgachov / Alamy