Hi-TECH i ZDRAvlje

Evo kako Internet stvari pomaže oboljelima od raka, dijabetesa, astme, depresije...

5/10

Pametno kontinuirano praćenje glukoze i inzulinske olovke

Kontinuirani monitor glukoze (CGM) je uređaj koji pomaže dijabetičarima da kontinuirano prate razinu glukoze u krvi nekoliko dana, uzimajući očitavanja u redovitim intervalima. Pametni CGM-ovi šalju podatke o razinama glukoze u krvi aplikaciji na iPhoneu, Androidu ili Apple Watchu, omogućujući korisniku da lako provjerava njihove informacije. Aplikacija FreeStyle LibreLink također omogućuje daljinsko praćenje, što je posebno važno ako su oboljeli dajeca ili stariji ljudi.
Još jedan pametan uređaj koji trenutno poboljšava živote pacijenata s dijabetesom je pametna inzulinska olovka. Pametne inzulinske olovke automatski bilježe vrijeme, količinu i vrstu inzulina koji se ubrizga u dozu te preporučuju pravilnu vrstu injekcije inzulina u pravo vrijeme.
Uređaji su u interakciji s aplikacijom za pametne telefone koja može pohraniti dugoročne podatke, pomoći dijabetičarima u izračunavanju doze inzulina, pa čak i omogućiti pacijentima da bilježe svoje obroke i razinu šećera u krvi, kako bi vidjeli koliko prehrana i unos inzulina utječu na razinu šećera u krvi.

Pametno kontinuirano praćenje glukoze i inzulinske olovke

Pametno kontinuirano praćenje glukoze i inzulinske olovke

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Najveće svjetske kompanije natječu se koja će prije osmisliti tehnološki napredan proizvod koji će nam pomoći da se lakše suočimo s bolestima.