'LJUBAVNI' KONCEPT

'Emotion Watch' mjeri vrijeme i vašu ljubav

23.08.2013 u 10:25

Bionic
Reading

Čini se kako su 'pametni' satovi novi gadgeti 'bez kojih nećemo moći živjeti'. No moraju li svi ti 'pametnjakovići' biti nužno vezani uz pametne telefone? Mi smo pronašli jedan koji nema veze s njima

U poplavi 'pametnih' satova i različitih nosivih uređaja prava je rijetkost pronaći 'pametni' sat koji ne izigrava veliko računalo.

Koncept koji je predstavio Patrick iz Francuske objavljen je na stranici TokyoFlash Japan, a sastoji se od sata koji ujedno mjeri i emocije.

'Kad smo zaljubljeni, naš se puls ubrzava, osjećamo toplinu po tijelu, a srce udara. 'Emotion Watch' omogućava nam da izmjerimo intenzitet nečije ljubavi zahvaljujući ekranu osjetljivom na dodir', pojašnjava Patrick.

Dodaje kako ovisno o broju otkucaja srca i toplini tijela nositelja 'Emotion watch' izračunava 'njegovu ljubav' prema drugoj osobi.

Ujedno i upozorava kako bi ovaj sat nekoga mogao i neugodno iznenaditi svojim rezultatom.

Osim što bi pokazivao koliko 'volimo' neku osobu, pokazivao bi i vrijeme te datum poput običnog sata.

Iako je koncept 'testera zaljubljenosti' tek ideja na papiru (odnosno zaslonu računala), bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi ljudi u praksi reagirali na to da im spravica na ruci govori koliko 'vole' nekoga ili ne.