NOVA PUNIONICA

Električne aute možete puniti i u Samoboru

09.10.2015 u 14:14

Bionic
Reading

Samobor je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji se odlučio investirati u gradnju punionice za električna vozila. Smještena je u centru grada, na parkiralištu u Kompareovoj ulici iza samoborskog kina

Iz Hrvatskog telekoma, koji je izveo punionicu, objasnili su kako se istovremeno mogu puniti dva električna vozila maksimalnom snagom od 22 kW po utičnici. Ovisno o vrsti automobila, punjenje traje oko sat vremena.

Punjenje automobila za sada je besplatno i moguće u radno vrijeme parkirališta, od ponedjeljka do subote između 7:00 i 21:00 sat te nedjeljom, uz karticu koja se preuzima u Hrvatskom telekomu.

Punionica je pokrivena aplikacijom koju je razvio HT te je omogućena potpuna integracija sa središnjim regionalnim portalom za pretraživanje, rezervaciju i korištenje punionica za električna vozila.

Rad punionice demonstriran je na dva električna automobila, Mitsubishi Outlander (Plug in Hybrid) i Misubishi MiEV (Full Electric).

Ukupan iznos investicije je 58.861,74 kn , od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 40 posto, a ostalo je planirano samoborskim gradskim proračunom.