GAMES LONDON

Eh, kada bi barem naš gradonačelnik bio ovakav

19.01.2016 u 14:58

Bionic
Reading

Zahvaljujući odvažnoj investiciji gradonačelnika Londona, kao i velikog broja partnera, u Londonu ćemo ove godine svjedočiti jednom od najvećih događaja posvećenih videoigrama

U nastojanju da glavni grad Engleske etablira kao jedno od najvećih svjetskih središta za razvoj videoigara, gradonačelnik Londona Boris Johnson nedavno je odobrio investiciju od 1,2 milijuna funti. Ona će tijekom travnja omogućiti održavanje skupine događaja koji će investitorima, razvojnim studijima i entuzijastima ponuditi širok spektar sadržaja vezanih uz razvoj i distribuciju digitalne zabave.

Games London je nastojanje lokalnog poslovnog sektora da poznati grad učini još poznatijim - što kao okupljalište gejmera i proizvođača igara, što kao potencijalno sjedište rastućih firmi koje bi, uz malo sreće, mogle podići rejting Londona kao mjesta u koje želite otići ako se mislite baviti unosnim biznisom izrade igara.

'London je već danas jedan od najvećih igrača u polju videoigara i interaktivne zabave, no problem je međunarodna konkurencija koja nas je svojim odvažnim napretkom potaknula da osiguramo kompetitivnost našeg grada u odnosu na mnogobrojne rivale u polju gejminga', kaže Johnson. 'Od dizajna, bankarstva, inženjeringa, pa sve do filma, gejming industrija koristi se u nizu različitih sektora. Investiramo u dinamičnu i neprekidno razvijajuću industriju kako bismo London kao glavni grad globalne interaktivne zabave podigli na novu razinu', zaključio je londonski gradonačelnik.

Pored niza skupova koji će povezati izdavače i distributere, Games London će u deset dana održati čak deset različitih gejmerskih događanja na nizu atraktivnih lokacija. Pored gradonačelnika, ovaj događaj organizira lokalna gospodarska komora, londonski odbor za film Film London te tijelo za trgovinu videoigrama Ukie

'Pokrit ćemo sve teme vezane uz videoigre - od rubova susreta tehnologije i umjetnosti, pa sve do interaktivnog dizajna i konkretnih naslova koje će lako prepoznati svi entuzijasti', rekao je jedan od vodećih ljudi Ukieja, Andy Payne.

Games London Announcement - #MinecraftBoris

London Games Festival trajat će od 1. do 10. travnja. Kako bi svima dali do znanja da su poprilično entuzijastični oko čitave stvari, organizatori su najavu za ovaj događaj u potpunosti izradili unutar Minecrafta.