MOGU I AMATERI

Dvije nove Canonove kamere za profesionalce

08.04.2014 u 06:50

Bionic
Reading

XF205 i XF200 pojačane su sustavom Canon HD Video, brojnim načinima snimanja, bežičnim povezivanjem i poboljšanim radnim dizajnom, kako bi olakšale snimanje, pregledavanje i distribuiranje videozapisa

Obje su opremljene širokokutnim Canonovim HD objektivom od 26,8 mm s optičkim zumom koji je udvostručen na 20x te surađuje s Canonovim najnovijim HD CMOS PRO slikovnim senzorom i moćnim procesorom DIGIC DV 4.


U kombinaciji s MPEG snimanjem pri 50 Mbps i uzorkovanjem boja 4:2:2, u konačnici nastaje video visoke kvalitete prikladan i za televizijsko emitiranje, s visokom osjetljivošću i širokim dinamičkim rasponom, kažu u Canonu.

Niz postavki nudi fleksibilnost istodobnog snimanja MXF datoteka visoke definicije na CF kartice i MP4 datoteka na SD kartice u HD ili nižoj razlučivosti.

Novo rotirajuće hvatište omogućuje još veću kontrolu i stabilnost, smanjujući napor i nudeći veću udobnost prilikom dužih snimanja.

Tri zasebna prstena na objektivu namijenjena fokusiranju, zumiranju i kontroli otvora postavljeni su na način koji je dobro poznat iskusnim snimateljima, što omogućuje daleko brže reagiranje prilikom snimanja u dinamičnim uvjetima.

Optimizirano tražilo razlučivosti 1,23 milijuna točaka omogućuje znatno veću preciznost prilikom provjere fokusa. Nadograđeni 3,5 inčni (8,89 centimetara) OLED zaslon nudi visok kontrast, življe boje i brži odziv, što ga čini izuzetno praktičnim u svakodnevnom korištenju, posebno na jarkom svjetlu.

Oba modela podržavaju četverokanalno linearno PCM snimanje s dva XLR ulaza koja omogućuju korištenje profesionalnih mikrofona.Imaju ugrađene mikrofone i 3,5-milimetarski utor za vanjski mikrofon.

Canon XF205 (klikni za uvećanje)


Podržavaju povezivanje putem wi-fija i Etherneta, omogućujući izravnu ili bežičnu vezu s velikim brojem uređaja, poput pametnih telefona, tableta ili prijenosnih računala. Bežična veza nudi i slobodu upravljanja kamerom iz daljine, udaljeni pregled snimljenog materijala i praktičan prijenos datoteka putem FTP-a bez potrebe za dodatnim programima.

Nova značajka CameraAccess omogućuje prijenos datoteka niže kvalitete na druge uređaje putem Wi-Fi veze, omogućujući brže dijeljenje sadržaja kao što su snimke trenutnih događaja.

XF205 dodatno proširuje mogućnosti povezivanja uključivanjem terminala 3G-SDI/HD-SDI, Timecode i Genlock za lakši rad prilikom snimanja s više kamera i lakše povezivanje s ostalom televizijskom opremom.

Modeli XF205 i XF200 bit će dostupni diljem Europe od sredine srpnja, a bit će prikazani na sajmu NAB 2014.