GEJMING

Druga sezona Fortnitea trajat će dodatnih mjesec dana, Epic obećao dodatnu količinu sadržaja

15.04.2020 u 11:00

Bionic
Reading

Razvoj popularne igre za više igrača susreo se s izazovom globalne pandemije, a autori tvrde da će sve ići po planu, no da ćemo na neke stvari morati čekati malo dulje

Epic je službeno odlučio - trenutna sezona Fortnitea trajat će još mjesec dana, a treću ćemo sezonu zaigrati 4. lipnja.

'Proširili smo drugu sezonu drugog poglavlja Fortnitea i trajat će dulje od travnja. Plan nam je lansirati treću sezonu 4. lipnja. Do tada planiramo izbaciti hrpu sadržaja za trenutnu sezonu - u planu je hrpa nadogradnji koje će osvježiti igru poput novih izazova, bonus XP-a i nekoliko dodatnih iznenađenja.'

Trenutno produljenje je, podsjećamo, drugo produljenje sezonskog izbacivanja sadržaja koje, pretpostavljamo, ima veze sa globalnom pandemijom koronavirusa. Kompanija smještena u Sjevernoj Karolini sve je djelatnike poslala da rade od kuće - što bi moglo utjecati na rokove koji očigledno neće biti dostignuti.

VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

Pogledaj galeriju

Još jedna vrlo škakljiva tema vezana uz Fortnite njegova je kompetitivna scena koja je više-manje nestala nakon prošlog ljeta, odnosno prošlog Svjetskog kupa u Fortniteu. Epic je u ranom ožujku rekao da će pauzirati sve turnire s novčanim nagradama kako bi riješio neke poteškoće u performansama same igre, a čini se da je svemu 'doprinjela' i globalna pandemija koja je ugasila nade za bilo kakva natjecanja uživo koja uključuju velik broj ljudi na jednom mjestu. Štoviše, upitno je kada će se opet organizirati išta slično Svjetskom kupu.

Epic, u konačnici, ima više vremena za dovršiti sljedeću sezonu, dok igrači imaju dodatnih 30 dana za dovršiti svoju sezonsku propusnicu, zaključuje The Verge.