KORISNO

Dropbox odsad pohranjuje i poveznice

22.08.2015 u 08:26

Bionic
Reading

Popularni servis u računalnom oblaku predstavio je jednostavan alat za označavanje (bookmarking) URL-ova u svom sustavu mapa, pomoću kojeg ćete lakše držati sve informacije o projektu ili događanju na jednom mjestu

Doista je elementaran: sve što trebate napraviti je dovući i ispustiti (drag&drop) URL iz vašeg preglednika u tba u kojem je otvoren dropbox.com.

Moguće je i povući URL iz preglednika u File Explorer ili Mac Finder, kao i u mobilnim aplikacijama (putem funkcije dijeljenja) u Chromeu i Firefoxu na Androidu, Safariju na iOS-u te na Windows Phoneu (pomoću Internet Explorera).

Novi URL pojavit će se kao datoteka uz vaše druge datoteke i sinkronizirati sa svim uređajima na kojima koristite Dropbox.


Ova značajka djeluje kao prirodno proširenje, budući se sustav mapa često koristi za organizaciju projekata, događanja i tome sličnog. Dodavanje web stranice kao izvora na istu lokaciju kao i datoteku jednostavan je i koristan za bolju organizaciju posla.

Uz bookmarkove u vašem pregledniku, postoji niz servisa koji pokušavaju riješiti prikupljanje i spremanje kolekcija poveznica, kao što je recimo Pocket. Microsoft priprema OneClip, servis koji će također podržavati više platformi.

U Dropboxu su ambiciozniji - žele biti rješenje koje će koristiti ljudi koji rade i surađuju koristeći raznovrsne izvore, platforme i alate. Nisu precizirali na koje su platforme mislili, no taj je segment tržišta prilično segmentiran. Dominiraju teškaši poput Google Docsa i Microsoftovog OneDrivea, ali svoj prostor traže i manje tvrtke kao što su Jive, Trello, Slack i Hipchat.

Više:Neowin