TEHNO SAVJETI

Dosta vam je YouTubea? Evo kako možete trajno izbrisati ili privremeno suspendirati svoj profil

10.08.2019 u 15:46

Bionic
Reading

Googleova super popularna društvena video platforma mjesto je prema kojeg svakodnevno posjećuju milijuni surfera. Što treba, doduše, napraviti ako se od njega želite udaljiti?

Ako vam YouTube previše smeta pri svakodnevnom rasporedu, ako vas brine Googleova vječita znatiželja ili ako jednostavno ne možete smisliti crvenu boju njegovog logotipa, postoji rješenje. Bijeg od YouTubea je moguć te je u principu vrlo sličan onome s Facebooka - uslugu možete ugasiti ili suspendirati.

Prije nego što se bacimo na posao, vodite računa da ćete brisanjem YouTube profila izbrisati sve tamošnje videe, liste videa i pretplate, kao i komentare i lajkove, poruke i svaki drugi komadić vašeg identiteta na YouTubeu. Alternativno rješenje je skrivanje svog sadržaja koje je, slično suspendiranju profila na Facebooku, poništivo. Što se procedure tiče, ona je u oba slučaja (brisanje i suspendiranje) vrlo slična.

Kako pobjeći?

Za početak odite na YouTube i prijavite se (ako već niste automatski prijavljeni). Kliknite na ikonicu vašeg profila (sličica ili kružić s inicijalima, ako niste uploadali sliku) smještenu u gornjem desnom kutu ekrana. U izborniku koji će se pojaviti pronađite postavke, odnosno Settings i kliknite na njih.

Na idućoj stranici birajte stavke Activated settings na samom dnu izbornika na lijevoj strani i spustite se do naprednih postavki odnosno Advanced Settings. Tamo na samom dnu birajte brisanje kanala klikom na 'DELETE CHANNEL' i kliknite na tipku Delete Account. Nakon toga ponovno upišite svoju lozinku i odlučite želite li sve brisati ili sakriti. Ako niste spremni izbrisati svoj profil, kliknite na 'I want to hide my content', potvrdite obje kockice te pritisnite tipku 'HIDE MY CONTENT'. Jednostavno!

TEHNO SAVJETI

Deset savjeta kako snimiti odličan video za YouTube

Pogledaj galeriju