NOVITETI

Dolazi nam nešto jeftiniji Galaxy Note Edge

22.01.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Novi top model Samsungovog fableta opremljenog zaslonom koji se 'prelijeva' preko ruba mobitela i stilusom S Pen dolazi s cijenom od 6.999 kuna

Ta je cijena preporučena i nešto niža od one u ponudi Smartsona (7.199 kn).

Osim jedinstvenog zaslona, koji nudi pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja, tijekom predstavljanja posebno su naglašene značajke poput 16-megapikselne kamere, optičke stabilizacije slike, kao i poboljšane mogućnosti olovke S Pen.

Uz funkciju Snap Note, kamerom je moguće fotografirati i svoje bilješke s papira ili ploče te ih jednostavno pretvoriti u S Note bilješke.


Dva nova modela s potpuno metalnim kućištem - A3 i A5 - na tržište će po cijeni od 2.599 kn (A3) i 3.599 kn (A5). Bit će dostupni u više boja. Pojačana im je prednja kamera (s dva na pet megapiksela) te omogućen širi kut snimanja (90 i 120 stupnjeva), kako bi što bolje poslužila za selfije. U tu svrhu je nadograđena i značajka BeautyFace, koja omogućuje poboljšavanje snimljenih fotografija.

Nudi i značajke kao što su snimanje kratkih animacija i brojni efekti. Za prikaz fotografija i multimedije uređaji nude zaslon Super AMOLED koji prikaz prilagođava u skladu s vanjskim osvjetljenjem.

Iz Samsunga su također istakli četverojezgreni procesor, način dodatne štednje baterije te to što je podatke i fotografije moguće pohraniti u zaseban, lozinkom zaštićen spremnik.