WINDOWS 10 MOBILE

Dobro pogledajte jer je ovo vjerojatno posljednja Lumia

17.02.2016 u 06:57

Bionic
Reading

Microsoft je upravo predstavio novi mobilni uređaj za niži tržišni segment, model Lumia 650. Iako je uređaj privlačnog dizajna s aluminijskim okvirom tankim svega 6,9 milimetara i kućištem mase svega 122 grama, njegove iznutrice su prilično razočaravajuće. Ipak, u Redmondu ovaj uređaj predstavljaju kao izvrsnim dodatkom za poduzeća

Lumia 650 je 5-inčni uređaj s OLED zaslonom razlučivosti 720p te Gorilla Glass pokrovom. Srce mu čini Qualcommov Snapdragon 212 čip s četiri jezgre (1,3GHz) uparen s gigabajtom radne memorije i 16GB spremišnog prostora (uz microSD proširivost). Tu je još podrška za NFC, baterija od 2.000mAh, kao i kamerice od 8MP i 5MP.

Usprkos činjenici da uređaj pokreće Windows 10 Mobile, nije dovoljno snažan za Continuum mogućnost (spajanje na vanjski zaslon), što je prava šteta s obzirom na njegovu poslovnu namjenu:

Upoznajte smartphone Lumia 650

Uređaj bi se trebao naći u prodaji od 18. veljače 'u odabranim europskim zemljama' po preporučenoj cijeni od dvjestotinjak eura. Ako u Redmondu već pripremaju Surface liniju pametnih telefona prema glasinama, možda je ova Lumia posljednji primjerak uređaja pod tim brandom.