ODLAZI U POVIJEST

Zar je moguće da će ovo biti posljednja Lumia?

18.01.2016 u 13:14

Bionic
Reading

Prvog dana veljače trebala bi biti otkrivena posljednja Lumia, model pod oznakom 650. Prema informacijama kojima raspolaže Windows Central, samo otkrivanje će se odviti bez pretjerane marketinške kamapanje, a Microsoft će općenito biti vrlo samozatajan kad je riječ o nadolazećem sajmu Mobile World Congress u Barceloni

Lumia 650 bit će Windows 10 Mobile uređaj, s dijagonalom zaslona od 5" i razlučivosti od 720p, podrškom za 4G/LTE, s Qualcomm Snapdragon čipom iz nižeg ranga (Snapdragon 210 ili 212) uparenog s gigabajtom radne memorije. Tu je još 8GB spremišnog prostora uz microSD proširivost, kao i kamerice od 8MP i 5MP.

Microsoft se navodno ostavljanjem Lumia pametnih telefona potpuno posvetio razvoju Surface Phone uređaja, no za sada nije jasno kada bi tržište moglo vidjeti prve plodove tog rada.

Modeli iz glasina, Lumia 750 i 850, čini se da nikad neće ugledati svjetlo dana. Windows Central navodi kako su oba uređaja otkazana još u srpnju prošle godine te da u Redmondu po svoj prilici traže početak 'nove priče' s mobilnim uređajima.