Multi-screen Collaboration

Do boljih rezultata uz pomoć Huawei P40 serije i MateBook X Pro 2020 prijenosnika

03.09.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Svojim pametnim telefonima P40 serije Huawei podiže suradnju između više uređaja na jednu sasvim novu razinu

Uz atraktivnu Leica peterostruku kameru, ovi pametni telefoni dolaze i s novim EMUI 10.1 sučeljem koje donosi cijeli niz pametnih značajki, uključujući i poboljšanu suradnju više uređaja, tzv. Multi-screen Collaboration, opciju koja putem tehnologije Huawei Share savršeno povezuje pametne telefone i prijenosna računala.

Već smo navikli na izostanak suradnje između pametnih telefona i prijenosnih računala za što postoje dva razloga: prvi je to što se pametni telefoni nikad nisu smatrali uređajima koji mogu doprinijeti radnom učinku pa nije bilo naročitog poticaja od strane velikih brandova da ih se kao takve poveže s prijenosnim računalima. Drugi razlog leži u činjenici da proizvođači pametnih telefona nemaju puno veze s proizvođačima prijenosnih računala.

Kao proizvođač kako pametnih telefona, tako i prijenosnih računala, Huawei ima za cilj pokazati kako se učinkovito mogu kombinirati dva uređaja u okviru „1+8+N“ strategije za sve scenarije.

Suradnja na različitim uređajima putem Huawei Share tehnologije čini Huaweijevu perjanicu MateBook X Pro 2020 prijenosnim računalom koje čini savršenu kombinaciju sa serijom P40. Zajedno, ova dva uređaja mogu značajno poboljšati vašu produktivnost.

Huawei Share dodatno poboljšava suradnju između prijenosnih računala i pametnih telefona

Huawei Share dolazi zajedno sa EMUI 10.1 sustavom, a obožavatelji Huawei prijenosnih računala već su upoznati s mogućnostima suradnje na različitim uređajima, značajke koju omogućava Huawei Share. Multi-screen Collaboration razvijen je uz pomoć distribuirane Huawei tehnologije s ciljem nesmetanog prijenosa datoteka i međusobne suradnje na različitim uređajima.

U osnovi, Huawei Share omogućuje vam prikaz zaslona vašeg pametnog telefona na zaslonu prijenosnog računala. Na taj način možete kontrolirati svoj telefon koristeći touchpad, miš i tipkovnicu svog računala.

Prijenos datoteka s jednog uređaja na drugi na ovaj način ne može biti jednostavniji. Nisu potrebni kablovi ni aplikacije trećih strana; dovoljno je povući datoteke s jednog uređaja na drugi i obratno. Ovo vrijedi za dokumente, slike, zvučne datoteke i videozapise. Također su podržane i mogućnosti kao dijeljenje sadržaja međuspremnika (clipboarda) i snimki zaslona.

Huawei Share pretvara hardver vašeg laptopa, uključujući tipkovnicu i miš u proširenje vašeg telefona čime se značajno pojednostavljuje odgovaranje na poruke i korištenje aplikacija na zaslonu računala.

Huawei Share također je višestruko nadograđen te kao takav bolji nego ikad. Sada možete primati pozive i video pozive putem svog računala, a datoteke na telefonu možete otvarati preko laptopa.

Sve ove mogućnosti proširuju suradnju između vašeg telefona i prijenosnog računala, čime se poboljšava vaš radni učinak.

Uz Huawei Share, MateBook X Pro 2020 i P40 serija postaju dvostruko mobilno radno sučelje.

3K FullView zaslon s proporcijom 3:2 i odnosom zaslona i tijela od 91%

Huawei MateBook X Pro računala predstavljaju flagship uređaje opremljene impresivnim zaslonima od 13,9 inča. Ova serija prima pohvale još od 2018. godine, kad se pojavila na tržištu.

Ova računala krase glatke i elegantno dizajnirane linije, a odnos zaslona i tijela od 91 % gotovo je najveći na svijetu kad je riječ o računalima koja su se pojavila na tržištu u posljednje dvije godine.

Svi zasloni imaju razlučivost od 3,000 x 2,000 piksela zbog čega računala ove serije imaju jedne od najboljih zaslona na svijetu.

Zahvaljujući proporciji 3:2, zaslon računala MateBook X Pro 2020 omogućuje prikaz veće količine sadržaja nego što je to slučaj sa zaslonom 16:9 pa je vaša radna površina znatno povećana. S obzirom da živimo u doba kada je učinkovitost najvažnija, prijenosno računalo koje može poboljšati vaš radni učinak važnije je nego ikad.

S kontrastom 1500:1, svjetline 450 nita, s kutom gledanja 178° te sa 100 % rasponom sRGB boja, ovo računalo prikazuje savršeno autentične slike i videozapise. Zaslon dolazi i s filterima koji štite oči od štetnog plavog svjetla.

Zaslon s mogućnošću prepoznavanja dodira u 10 točaka i nikad jednostavnije snimanje zaslona

Zaslon MateBook X Pro 2020 ne samo da podržava korištenje svih kontrola putem dodira, već ima i mogućnost prepoznavanja dodira u 10 točaka što ga čini iznimno osjetljivim.

U slučaju da ste zaboravili miš ili nemate dovoljno prostora za korištenje tipkovnice, ovim računalom možete jednostavno upravljati dodirom zaslona. Ako vam stigne važan mail dok se nalazite na aerodromu, jednostavno otvorite računalo, dotaknite ekran i spremni ste odgovoriti.

MateBook X Pro 2020 ima također i mogućnost snimanja zaslona dodirom, što je Huaweijeva vlastita inovacija. Ako želite snimku zaslona, dovoljno je samo povući tri prsta po zaslonu. Nakon toga, snimak je spreman za uređivanje. Računalo prepoznaje tekst unutar snimka zaslona te ga pretvara u tekst koji se onda može urediti i nakon toga spremiti kao datoteku.

Procesor 10. generacije sa 16 GB RAM za zaista impresivne performanse

Hardver ovog računala također je dobio neke nadogradnje. Uz podršku Intel CoreTM procesora 10. generacije i 16 GB RAM, MateBook X Pro 2020 obavlja nekoliko zadataka istovremeno i tako doprinosi vašoj učinkovitosti.

Zahvaljujući MX250 grafičkoj kartici i PCIe brzom SSD-u brzina obrade slike ostaje na zavidnoj razini, čak i pri korištenju Photoshopa, streamanja videozapisa ili igranja grafički zahtjevnih igara.

Tu je i velika baterija kapaciteta 56 Wh koja omogućuje čak 15 sati rada. To znači da nakon što ste ujutro napunili bateriju svog računala, možete ga bez potrebe za punjenjem koristiti cijeli dan.

Huawei MateBook X Pro 2020 odnedavno je dostupan na našem tržištu. Ako razmišljate počastiti se ovim računalom, svakako biste trebali razmotriti i nabavku pametnog telefona P40 serije kako biste dobili ono najbolje što tehnologija Huawei Share može ponuditi.