COMBISOVA KONFERENCIJA

Digitalni svijet traži drukčiji način razmišljanja

28.09.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Stara pravila i znanja više ne vrijede. Da bismo uspjeli u 'novom' svijetu potrebno je prestati razmišljati na 'stari' način i ponovno promisliti o budućim potezima, istaknuo je Eddie Obeng na početku Combisove konferencije u Šibeniku

'Ljudi se ne prilagođavaju na način na koji bi trebali, kako bi mogli pratiti promjene okoline u kojoj egzistiraju, a rezultat ove velike promjene jest da je većina koncepata i pretpostavki koje obično koristimo pri planiranju, upravljanju, vođenju, organiziranju i reguliranju, zastarjela i štetna za naše živote, rekao je Obeng tijekom izlaganja The world is changing, kojim je otvorena osma Combisova konferencija.

Obeng je profesor na Henley Business School, a Financial Times ga karakterizira kao vodećeg revolucionara i provokatora promjena. Kreator je koncepta New World Management, kojem je temeljna teza da su promjene u svijetu postale toliko brze da čovjek gubi korak pokušavajući ih točno percipirati.

Osim kreiranja QUBE-a, okruženja za 3D učenje, Obeng je osnovao i Pentacle, prvu virtualnu poslovnu školu na svijetu.

Stvarno 21. stoljeće nije toliko očito pa trošimo svoje vrijeme racionalno odgovarajući na svijet koji razumijemo i poznajemo, ali koji više ne postoji, istaknuo je tijekom uvodnog predavanja. Podataka je sve više, interaktivnost je veća, sve oko nas se puno brže mijenja, ali ako zastanemo i neopterećeni promislimo, put prema uspjehu postaje lako prohodan.

Naglasio je važnost kolaborativnog učenja i timskog rada, kao i obraćanja pažnje na klijente koji traže nešto što se ne može. 'Oni često imaju uvid u potrebe koje će u budućnosti trebati zadovoljiti', naglasio je Obeng.

'Ionako tanka linija između digitalne tehnologije i stvarnog svijeta sve više nestaje, tako da tvrtke novog doba ne poboljšavaju samo postojeće procese i usluge, oni ih redizajniraju, spajanjem digitalnog i fizičkog svijeta. Usredotočite se samo na ono što je važno, uklonite nepotrebne teorije, angažirajte se, dijagnosticirajte, dizajnirate i na kraju primijenite', zaključio je Obeng pred više od 300 sudionika konferencije.

Prvi dan Combisove konferencije nastavljen je predavanjima i studijama slučajeva Combisovih poslovnih implementacija u Allianzu, Hrvatskoj pošti, Orbicu i FINA-i.