PAZI KAKO SE ČITA

Deset najblesavijih imena domena

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 20.11.2009 15:15
  • Objavljeno 20.11.2009 u 12:05
smijanje

smijanje

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Neke tvrtke nisu dovoljno pazile na odabir imena svoje domene, pa su završile s nečime što se može pročitati na više načina. Pogledajte kakvih sve smiješnih domena ima i tko se krije iza tih nespretno odabranih imena

Odabir dobrog imena domene danas se može svrstati među najvažnije poslovne odluke. Ukoliko tvrtka koja bira domenu planira imati snažnu internetsku prisutnost, to je bez sumnje stvar kojoj treba pristupiti ozbiljno, savjesno i temeljito. Neke tvrtke to nisu napravile, pa im domene izgledaju u najmanju ruku šaljivo, ako ne i uvredljivo. 

www.dicksonweb.com(Dicks on Web ili Dickson Web)

Penis na internetu nije dobra reklama za tvrtku koja se bavi analizom podataka. Možda je nekome važno da mu podatke obrađuje obdareni obrađivač, ali vjerujemo da su takvi klijenti ipak u manjini. Stoga je Dickson promijenio ime bazne stranice, no zadržali su vlasništvo nad i imenom Dicksonweb koje vodi na novu stranicu.

www.whorepresents.com(Whore Presents ili Who Represents)

Tražite li prostitutku koja predstavlja svoj posao nemate sreće, ali biste mogli pronaći odvjetnike i publiciste poznatih osoba. Neki bi rekli da nema puno razlike među svim tim zanimanjima.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

www.molestationnursery.com(Molestation Nursery ili Mole Station Nursery)

Tvrtka iz Mole Stationa koja je tvrdila da se bavi biljkama odrekla se svoje zlostavljačke (eng. molestation - zlostavljanje) domene. Ne znamo jesu li završili u zatvoru zbog zlostavljanja, ali je njihova stranica očigledno bila vrlo popularna, pa sada služi kao reklama za druge tvrtke koje se bave vrtlarskim uslugama.

www.therapistfinder.com(The Rapist Finder ili Therapist Finder)

Na navedenoj domeni se mogu pronaći bračni savjetnici. Čini se da su u Kaliforniji spremni pribjeći bilo kakvoj metodi da bi izbjegli skupe razvode.

www.choosespain.com(Chooses Pain ili Choose Spain)

Reklama za odmor u Španjolskoj je kao stvorena za mazohiste, a Tajland nazivaju turističkom seks destinacijom.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

www.teacherstalk.co.uk(Teacher Stalk ili Teachers Talk)

Stranica namijenjena komunikaciji među britanskim učiteljima. Pričaju li o školskim programima ili uhođenju (eng. stalking - uhođenje) ostalo nam je nepoznanica.

www.wintersexpress.com(Winter Sexpress ili Winters Express)

Ime domene lokalnih novina u Wintersu u Kaliforniji daje naslutiti da događanja u malom američkom gradu nisu tako čedna.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

www.nycanal.com(NYC Anal ili NY Canal)

Web stranica nudi raznorazne sadržaje za turiste koji planiraju posjetiti njujorške kanale. Iz domene se može iščitati da je raspon aktivnosti doista širok, no sigurni smo da vlasnici nisu razmišljali o seksualnim aluzijama kad su birali domenu.

www.powergenitalia.com
(Power Genitalia ili Powergen Italia)

Tvrtka koja je vlasnik ove domene navodno proizvodi strujne generatore, no gotovo svatko će domenu pročitati kao Power Genitalia. Ovo je jedan od onih primjera gdje bi definitivno bilo bolje koristiti crticu za povezivanje riječi. 

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Za kraj ćemo dodati da se tvrtkama na Otočju Cook ne piše dobro, osim ako im primarna industrija nije seks ili povećanje penisa. Naime, domena za Cook Island je .ck, a poslovni subjekti dobivaju prefiks domeni .co, što znači da ime stranice završava s co.ck

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi