POHOD NA ZAPAD

CROZ otvorio podružnicu u Nizozemskoj, evo tko će je voditi

28.08.2017 u 13:07

Bionic
Reading

Domaća tvrtka CROZ angažirala je IBM-ovog direktora globalnih kanala prodaje kako bi im pomogao u prodoru na zapadna tržišta

Potaknuti poslovnim rezultatima na tržištima Velike Britanije i Njemačke, u domaćoj tvrtci CROZ su odlučili čvršće iskoračiti i na druga europska tržišta. Primarni cilj je ekspanzija na tržišta Beneluksa i Skandinavije. 

Prvi korak prema ostvarenju tog cilja je otvaranje ureda u Nizozemskoj. Podružnica je počela s radom početkom kolovoza i vodit će je izvršni direktor Martin Stenkilde

Podrijetlom Danac, Stenkilde ima tehnološko predznanje te veliko iskustvo u izgradnji i vođenju kompleksnih prodajnih mreža u Europi i SAD-u, kažu u CROZ-u. 

Između ostalog, bio je na vodećim funkcijama u američkim i europskim uredima IBM-a. Njegovo područje ekspertize leži u upravljanju globalnim ekspanzijama što uključuje koordinaciju međunarodnih prodajnih kanala te lokalnih partnerskih tvrtki. U CROZ dolazi s pozicije voditelja globalnih kanala prodaje u IBM-u.

U planu je veliki zamah izvoza

'S fokusom na DevOps, middleware integraciju, mainframe i poslovne procese, smatram da mi CROZ savršeno odgovara. Tvrtka je izrazito dobro pozicionirana za rast diljem Europe.

Njihov poslovni model, ukorijenjen u partnerstvu i rastu, vrlo mi je privlačan i mislim da ću mu moći doprinijeti sa svojim snagama i iskustvom', rekao je Stenkilde. 

'Ohrabreni prvim direktnim ugovorom s klijentom u Danskoj, potvrdili smo svoje ranije planove da je sjever Europe odlično tržište za usluge koje pružamo. 

Amsterdam i Nizozemsku smo odabrali zbog otvorenosti i propulzivnosti. Već u prvim kontaktima pokazalo se kako Amsterdam evidentno želi postati novo tehnološko poslovno središte Europe. 

Sa Stenkildeom surađujemo dugi niz godina i više smo se puta imali prilike uvjeriti u njegovu stručnost i kreativnost. U nadolazećim godinama planiramo veliki zamah izvoza naših tehnološko konzultantskih usluga na zapad Europe', rekla je direktorica prodaje tvrtke CROZ Vedrana Miholić.