EKSTREMNO DO BOLA

Čovjek koji je ubio Fallout 3

04.09.2014 u 00:38

Bionic
Reading

Upoznajte uvrnutog youtubera koji je odlučio pobiti sve likove u Bethesdinoj videoigri Fallout 3

Youtuber pod imenom Many A True Nerd ne spada u kadar 'običnih' gejmera. Da, on voli dobre RPG-ove kao svatko drugi, no poanta je da ih igra na vrlo specifičan način. Konkretno, u svojem najnovijem prohodu Fallout 3 odlučio je ubiti sve NPC-ove. Zvuči nemoguće? Čekajte tek da vidite kako se igra iz petnih žila bori kako bi ga vratila na 'pravi put'.

Kao što znate, Fallout 3 ima strahovito kompleksnu priču. Onaj daleko zamršeniji sustav je metaforički kostur iza ovog virtualnog kazališta. Igra je, naime, napravljena kako bi ju igrač mogao završiti. Da, jasno je kako možete igrati sadističkog gada koji se iživljava na svima i zarađuje na tuđoj patnji. Dodatna razina zlobe je kada krenete ubijati sve likove. Čak i one koji se s vama iz petnih žila nastoje sprijateljiti.

Fallout 3 'kill everything' prohod

U tom trenutku igra počinje pucati po šavovima, tvrdi Many A True Nerd. Mnogi likovi koji su toliko ključni da ih je nemoguće ubiti padaju u nesvijest sprečavajući igrača da uništi igru. Nadalje, reakcije NPC-a na igračev ubilački pohod sporadične su i pomalo uvrnute. 'Neki od likova optuživat će vas za grozne stvari koje ste napravili dok će drugi čitavu stvar ignorirati kao da se ništa nije desilo.'

Vjerojatno najgora stvar nakon ubilačkog pohoda su djeca. Premda ih je nemoguće ubiti (višestruko provjereno), oni uvijek zadrže prijateljski stav prema igraču... makar pobio roditelje pred njihovim očima. Strašno.

Drugi NPC-ovi, primjerice, počnu raditi čudne stvari. Najbolji primjer je Shrapnel, beznačajni trgovac iz Rivet Cityja. Ako kojim slučajem zarobite Flaka, trgovca oružjem iz istog grada, Shrapnel uzima pušku u ruku te krene lutati pustinjom. Što je najbolje od svega, on je 'besmrtan' i vrlo agresivno nastrojen prema neprijateljima igre. Iako je užasno slab, on će se svaki put kada ga 'srede' ustati i pokušati ponovno napasti. Ovaj nesuđeni osvetnik tako se baca u koštac i s najgorim stvarima koje mu igra može dobaciti te uz malo (dobro, PUNO) strpljenja s vremenom ih savlada.

Osim što je zanimljivo promatrati kako igra reagira na igračev ubilački pohod, tu je i sam Many A True Nerd koji iz svake situacije napravi scenu. Tako u jednom trenu 'junak' naše priče pobije sve ljude u Megatonu te nakon toga (naravno) obavi i Tenpenny, quest u kojem spomenuti grad digne u zrak. Za kraj, kao što ste i pretpostavili, ubije i samog Tenpennyja. Zašto? Zato.

U svakom slučaju, ako već niste, preporučujemo vam da pogledate nekoliko Manyjevih videa iz serijala Fallout . Njegov sljedeći projekt bit će prohod Fallout: New Vegasa bez healanja i s permadeathom (ako jednom umre, briše sačuvanu poziciju i počinje iz početka). Uvjeren je kako mu završavanje igre neće poći za rukom, no siguran je da će ova šetnja do virtualnog groba biti prilično zabavna. Na kraju krajeva, put je jedina stvar koja je važna, zar ne.

Fallout 3 'permadeth' prohod - najava


Izvor: Kotaku