combis 5+

Cloud usluge ove će godine dominirati

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 08.03.2017 16:02
  • Objavljeno 08.03.2017 u 16:02
Ilija Ranogajec tijekom konferencije Combis 5+

Ilija Ranogajec tijekom konferencije Combis 5+

Izvor: Combis / Autor: Combis

Combis je u Zagrebu predstavio Combis2Cloud te recentne projekte i iskustva u području oblaka, infrastrukture podatkovnih centara, kao i sigurnosti poslovanja

Combis i Microsoft Hrvatska organizirali su događanje Combis 5+, tijekom kojeg je predstavljen Combis2Cloud, portfelj usluga za Microsoft Cloud namijenjen poslovnim korisnicima. 

Naglasak predavača ove godine bio je na Cloudu, novim konceptima infrastrukture podatkovnih centara te na sigurnosti i transformaciji poslovanja.

Sudionici su mogli saznati sve o tehnologijama i uslugama koje Combis nudi, o novim modelima dostupnosti, transformaciji poslovanja uz alate Office 365, o upravljanju sigurnošću kroz produktivnu mobilnost te o Microsoft Operational Management Suite – skupu alata iz oblaka koji služe za nadzor i upravljanje IT sustavima.

Istraživanje provedeno uoči događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2017. godini: unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (67,9 posto), smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (39,7 posto) te ponuditi korisnicima nove i inovativne servise u svrhu poboljšanja podrške poslovanju (38,5 posto).

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori se odnose na projekte migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (78,2 posto), implementaciju sigurnosnih rješenja (57,7 posto), uspostavu sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (48,7 posto) te migraciju servisa u Cloud (42,3 posto). Ispitanici su imali opciju odabira više ponuđenih odgovora. 

'Korisnici su i dalje prilično fokusirani na infrastrukturu i sigurnost, iako se može primijetiti kako se fokus ipak malo pomiče prema servisima. Posebno nas veseli što Cloud usluge postaju sve zastupljenije i da ih korisnici vide kao jedan od dominantnih trendova u 2017.', komentirao je rezultate istraživanja Ilija Ranogajec, arhitekt rješenja za tehnologije Microsoft Cloud u Combisu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!