NASTAVNICI, POZOR

CARNet nagrađuje najbolje digitalne nastavne materijale

02.05.2013 u 15:32

Bionic
Reading

Natjecanjem CARNet želi unaprijediti proces učenja i poučavanja korištenjem digitalnih nastavnih materijala

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet pokrenula je novo nagradno natjecanje pod nazivom 'Priprema, pozor - sat!'. Riječ je o natjecanju namijenjenom svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, a cilj mu je unaprijediti proces učenja i poučavanja korištenjem digitalnih nastavnih materijala.

Za sudjelovanje u natjecanju nužno je imati objavljen barem jedan digitalni nastavni materijal na Portalu za škole. Svi nastavnici koji već imaju objavljene materijale mogu na natjecanje prijaviti odmah.

Nastavnici koji do sada nisu izradili i objavili svoje materijale mogu to učiniti do 16. rujna, u vrijeme kad se odvija i prvi korak natjecanja. Vrijedi napomenuti da je objavljen digitalni nastavni materijal uvjet za natjecanje, no on neće biti ocjenjivan već će biti ocjenjena njegova kvalitetna i uspješna primjena u poučavanju sadržaja jedne nastavne jedinice.

Prijave na natjecanje traju do 16. rujna 2013. godine. Nastavnici se prijavljuju putem online obrasca gdje odabiru najviše tri digitalna nastavna materijala objavljena na Portalu za škole koje će u drugom koraku natjecanja primijeniti kroz jednu nastavnu jedinicu. Treba istaknuti kako odabrani materijali ne moraju biti vlastiti.

Natjecanje je organizirano kao jedna od aktivnosti Open Discovery Space projekta, a detaljne informacije o prijavi i načinu sudjelovanja potražite na poveznici: http://www.skole.hr/priprema_pozor_sat

Iz CARNeta pozivaju sve nastavnike da primijene digitalne nastavne materijale u jednoj nastavnoj jedinici te sudjeluju u natjecanju koje - među ostalim - donosi i vrijedne nagrade.