XEED 4K501ST

Canon otkrio svoj nanoviji 4K instalacijski projektor

12.08.2016 u 08:32

Bionic
Reading

Canon priopćava kako su osvježili ponudu novim instalacijskim projektorom XEED 4K501ST, nasljednikom popularnog modela XEED 4K500ST. Novitet donosi poboljšanu svjetlinu, funkcionalnost i kvalitetu slike

XEED 4K501ST koristi prednosti napredne slikovne tehnologije da bi ponudio izuzetnu razlučivost i kvalitetu slike u kompaktnom i laganom formatu savršenom za korištenje u izložbenim prostorima kao i za simulacije i dizajn. Novi model nudi poboljšanu funkcionalnost dodavanjem sučelja HDMI 2.0 koje omogućuje besprijekoran i prekrasan prikaz 4K videa preko samo jednog kabela.

Novitet osigurava svjetlinu od 5.000 lumena kroz cijeli raspon zuma, a LCOS panel visoke definicije od 4.096 puta 2.400 točaka 'omogućuje i projekciju sadržaja na razlučivostima koji nadmašuju 4K razlučivost digitalnog kina', poručuje Canon.

Za 4K501ST se navodi kako je savšren za okruženja koja mogu iskoristiti sadržaj visoke kvalitete s 4K Ultra HD Blu-ray uređaja, poput medicinskih konferencija, nastavnih dvorana ili pak kreativnih instalacija. Tu je i podrška za HDCP 2.2, koja omogućuje projiciranje zaštićenog 4K videosadržaja.


Andreas Herrnböck, europski voditelj razvoja poslovanja za projektore u grupi za vizualne komunikacije u tvrtki Canon Europe, kaže: 'Predstavljanje modela XEED 4K500ST prošle godine bilo je značajan korak na našem putovanju tijekom kojega želimo postati vodeća tvrtka na tržištu 4K instalacijskih projektora raspona svjetline od 5000 do 10 000 lumena. Današnjim predstavljanjem modela XEED 4K501ST otvaramo dodatne instalacijske mogućnosti za širi spektar primjena da bismo se još više primakli ovom cilju. Korištenjem naprednih tehnologija kao što su HDMI 2.0 i HDCP 2.2 implementatorima i integratorima nudimo rješenje koje ne samo da osigurava izuzetnu svjetlinu i razlučivost, nego i niz mogućnosti povezivanja radi bolje podrške krajnjim korisnicima i njihovim različitim zahtjevima instalacije.'

Ovaj projektor bi trebao biti dostupan od listopada ove godine, po za sada još nepoznatoj cijeni.