gejming

Call of Duty: Microsoft potpisao desetogodišnji ugovor s Nintendom

21.02.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Predsjednik Brad Smith tvitao je da je potpisan 'obvezujući' desetogodišnji ugovor i potvrdio da će Nintendo dobiti isti pristup CoD-u kao Xbox

Microsoft je krajem prošle godine, službeno objavio kako je 'predan' dovođenju Call of Dutya (CoD) u Nintendo na 10 godina - ako se odobri njegova akvizicija Activision Blizzarda. Predsjednik Brad Smith tvitao je da je potpisan 'obvezujući' desetogodišnji ugovor i potvrdio da će Nintendo dobiti isti pristup CoD-u kao Xbox, piše Engadget.

'Microsoft i Nintendo su pregovarali i potpisali obvezujući desetogodišnji pravni ugovor za dovođenje Call of Dutya igračima Nintendovih konzola - u iste dane kao i Xbox, s punim paritetom značajki i sadržaja', napisao je Microsoft u izjavi. 'Posvećeni smo dugoročnom pružanju jednakog pristupa Call of Dutya drugim platformama za igranje.'

Microsoft je ranije rekao da je Sonyju ponudio sličan ugovor za PlayStation konzole, te se obvezao ponuditi igru ​​na Steamu u isto vrijeme kad i Xbox - pod uvjetom da spajanje prođe, naravno.

Svi ovi potezi su dio Microsoftovih nastojanja da ispadne pošten u očima regulatora koji do danas nisu odobrili nastavak kupovine Activision Blizzarda za koji je kompanija navodno potrošila 68.7 milijardi dolara. Dogovor je trenutno u velikoj neizvjesnosti budući da je američka Savezna komisija za trgovinu podnijela tužbu kako bi blokirala preuzimanje, dok bi Ujedinjeno Kraljevstvo od Activisiona moglo zahtijevati da odvoji dijelove svog poslovanja kako bi se spajanje nastavilo.

Europska unija će se povrh toga navodno pridružiti UK-u u izjavi kako bi predložena akvizicija mogla smanjiti konkurenciju. Microsoft je u tu svrhu navodno zatražio saslušanje s EU regulatorima kako bi obranio dogovor - a taj je sastanak zakazan za danas, piše Reuters.

TEHNO PREPORUKA

[FOTO] Obavezna gejmerska lektira: Ovo su naše najomiljenije videoigre u 2022.

Pogledaj galeriju

Akvizicija se od samog početka susrela sa otporom regulatornih tijela zbog zabrinutosti da će Sonyjev PS5 i druge konzole ostati bez ključnih igara, posebice CoD-a. Sony se oštro protivi tom dogovoru, nazivajući ga 'promjenom igre koja predstavlja prijetnju našoj industriji'. Microsoft je rekao da su Sonyjevi komentari bili 'samosluživanje' i obećao je podržavati Call of Duty na PlayStationu 'zauvijek'.