ZNAČAJNO POBOLJŠANJE

BMW i3 sad na jednom punjenju baterija može 'odraditi' do 300 kilometara

02.05.2016 u 13:37

Bionic
Reading

Od srpnja ove godine, BMW-ov model i3 će stići sa značajnom nadogradnjom baterija. Iako će biti istih dimenzija te iako će vozilo ostati identičnih performansi, domet na jednom punjenju će se povećati na maksimalnih 300 kilometara. Kako BMW navodi, uz klimu, grijanje i loše vremenske uvjete, valja računati s kakvih 200 kilometara

Performanse električnog motora koji razvija 125kW (170KS) ostat će 'virtualno neizmijenjene'. Uz nadogradnju baterija, izgled vozila ostaje neizmijenjen, ali se zato sad u osnovnoj opremi valja računati s brzim DC punjenjem, koje je do sada bila samo opcija. Najbržim načinom punjenja, baterija BMW-a i3 može se napuniti za manje od tri sata, navode Bavarci.

Dodatak u ponudi je i posebna plava boja, koja je do sada bila rezervirana samo za opaki sportski model BMW i8. Tu je i nekoliko vizualnih dodataka i materijala vezanih uz unutrašnjost, kao i bonus razočaranje za postojeće kupce.


Iako je kompanija ranije govorila kako će se njihova BMW i serija vozila dičiti s nadogradivosti na nove tehnologije i sl., postojeći vlasnici modela i3 neće moći računati s besplatnom novom i moćnijom baterijom. BMW ipak navodi kao će se pokrenuti poseban program zamjene baterija za moćniju bateriju zahvaljujući modularnosti vozila, no za sada nije jasno hoće li program zamjene biti besplatan ili će valjati izdvojiti značajnu svotu novca za to.

S druge strane, dobro je da je BMW i3 dobio određenu nadogradnju prije poplave električnih automobila koji po svoj prilici svojim karakteristikama vjerojatno budu pružili mnogo više. Ovaj potez je posebno bitan kako bi BMW 'kupio vrijeme' potrebno za oporavak u električnom segmentu, nakon što su ključni ljudi iza BMW i linije vozila napustili kompaniju i otisnuli se u Kinu.

BMW